mat

Fyldig hirsegrøt

ELLE Oslos Raw grøt

En hverdagsfavoritt som gjør godt!

Publisert

Å starte dagen med en næringsrik grøt, er både smart, godt og mettende. Oslo Raw sin hirsegrøt er en go-to for oss. Denne passer godt til frokost og lunsj, men er også perfekt til matpakka. 

Fyldig hirsegrøt 

En næringsrik og supergod grøt til hele familien. Hirse er en av de mest næringsrike grynene vi har, med høyt innhold av fiber, protein, magnesium, jern, kalsium, B-vitaminer og mye mer. En fyldig grøt som lover kos og hygge, og gir godt med energi til hele dagen. Oppskriften er til 3 porsjoner.

ELLE Oslo Raw

Du trenger: 

2 dl hel hirse 

3–4 dl vann 

5–7 dl kokosmelk eller annen melk 

1-3 ss lønnesirup 

1/2 ts kanel 

1/3 ts salt 

Topping: Granola, nøttesmør, kokossukker, kanel, banan, bær, eplebiter, smør, kokosolje eller annet. 

For økt næringsopptak, bedre fordøyelse og smak, bløtlegg hirsen over natten i vann og en dæsj eplesidereddik og litt salt. Skyll før du lager grøten dagen etter. 

Slik lager du grøten: Skyll hirsen, ha over i en kjele med 3 dl vann og litt salt, og kok på svak varme til vannet nesten er kokt inn. Spe på med melk og kok videre til en fyldig og jevn grøt (ca. 20 min). Rør inn lønnesirup og kanel. Server med ønsket topping, se forslag. Oppbevar grøten i kjøleskap i opptil 4 dager. Grøten vil hardne i kjøl, så rør inn mer melk når du varmer opp igjen.

Tips for ekstra boost: Bløtlegg frø og nøtter i vann og salt over natten, skyll og rør inn i grøten ved servering for ekstra protein, fiber og næring. 

Ikke en frokost-person? Start dagen med en av disse deilige smoothiene!

Powered by Labrador CMS