mat
Gulrotkakegrøt
Lyst på kake, men trenger egentlig litt ordentlig mat? Denne gulrorkakegrøten er en must try!
1 PORSJON * VEGETARISK * GLUTENFRI
Denne oppskriften har tidligere vært på trykk i ELLE Norge, og er hentet fra boken «Tre steg til en sunnere livsstil» av Emilie Nereng.
Gulrotkake er en av mine absolutt største favorittkaker! Her får jeg smaken av gulrotkake i en herlig, enkel og næringsrik frokost. Denne ble raskt en slager da jeg delte den på Instagram, og det forstår jeg, for den gir virkelig en nydelig start på dagen!
Dette trenger du:
40 g havregryn
1 ss kokosmasse
1 ss SukrinSirup Gold
1⁄4 ts salt
1 ts kanel
1 dl vann
2 dl melk/plantemelk
1⁄2 gulrot, revet
4 valnøtter, knust
Glasur/ topping:
1 stor ss gresk yoghurt
1 ts lønnesirup
Fiken
Slik gjør du
1. Ha alle ingrediensene utenom gulrot og valnøtter i en kjele og kok under omrøring i 5 minutter.
2. Tilsett revet gulrot og knuste valnøtter, og kok videre til ønsket konsistens.
3. Bland yoghurt og lønnesirup i en skål og topp den ferdige grøten med glasuren og noen fikenbåter.
Les også: Oppskrift på veggieladas.