Gyros med tzatziki og pommes frites

Denne greske retten er nesten bedre enn fredagstacoen!!!

Publisert Sist oppdatert

Tørrstekt svinekjøtt i et saftig pitabrød med en fersk tzatziki-dressing og rykende varme pommes frites ved siden, altså: det finnes nesten ikke noe bedre.

Trenger du tips til en skikkelig god og smaksrik hverdagsrett eller en erstatter for fredagstacoen, bør du prøve dette.

Gyros i pita med tzatsiki og pommes frites

Dette trenger du:

(Til 4 personer)

400 gram svinekjøtt i strimler

1 fedd hvitløk

1 rødløk

3 ss olivenolje

1 ss rødvinseddik

1 ss honning

1 ss fersk oregano

1 ss fersk timian

1 ss fersk rosmarin

1 pose pommes frites

1 pakke pitabrød

2 tomater

1 løk

1 agurk

Og salt, pepper og olje til steking.

Tzatziki:

1 agurk uten skall

1 fedd hvitløk

5 dl gresk yoghurt

2 ts sitronsaft

2 ss olivenolje

salt og pepper

Slik gjør du:

1. Hakk løk, hvitløk og urter og bland dette med kjøttet og de øvrige ingrediensene i en bolle. La dette marinere i ca en time (gjerne mer hvis du har tid).

2. Lag tzatzikien ved å rive agurk og hvitløk med et rivjern. Bland deretter inn de øvrige ingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper.

3. Sett på stekeovnen og varm pommes frites på 225 grader i ca 20 minutter eller til pommes friten er sprø og godt stekt.

4. Stek kjøttet i en stekepanne til det blir sprøtt og godt stekt (stek gjerne i flere omganger for ekstra sprøtt kjøtt). Og kutt opp grønnsakene du skal ha til servering.

Serves i pitabrød med løk, tomater, agurk, tzatzikidressingen og pommes frites ved siden av.

Flere oppskrifter du vil like:

Nudelsuppe med kyllingkjøttboller

Biff med nam-jim dip og asiatiske grønnsaker

Ukes meny - 7 retter

Powered by Labrador CMS