Gyros med tzatziki og pommes frites
Denne greske retten er nesten bedre enn fredagstacoen!!!
Tørrstekt svinekjøtt i et saftig pitabrød med en fersk tzatziki-dressing og rykende varme pommes frites ved siden, altså: det finnes nesten ikke noe bedre.
Trenger du tips til en skikkelig god og smaksrik hverdagsrett eller en erstatter for fredagstacoen, bør du prøve dette.
Gyros i pita med tzatsiki og pommes frites
Dette trenger du:
(Til 4 personer)
400 gram svinekjøtt i strimler
1 fedd hvitløk
1 rødløk
3 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik
1 ss honning
1 ss fersk oregano
1 ss fersk timian
1 ss fersk rosmarin
1 pose pommes frites
1 pakke pitabrød
2 tomater
1 løk
1 agurk
Og salt, pepper og olje til steking.
Tzatziki:
1 agurk uten skall
1 fedd hvitløk
5 dl gresk yoghurt
2 ts sitronsaft
2 ss olivenolje
salt og pepper
Slik gjør du:
1. Hakk løk, hvitløk og urter og bland dette med kjøttet og de øvrige ingrediensene i en bolle. La dette marinere i ca en time (gjerne mer hvis du har tid).
2. Lag tzatzikien ved å rive agurk og hvitløk med et rivjern. Bland deretter inn de øvrige ingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper.
3. Sett på stekeovnen og varm pommes frites på 225 grader i ca 20 minutter eller til pommes friten er sprø og godt stekt.
4. Stek kjøttet i en stekepanne til det blir sprøtt og godt stekt (stek gjerne i flere omganger for ekstra sprøtt kjøtt). Og kutt opp grønnsakene du skal ha til servering.
Serves i pitabrød med løk, tomater, agurk, tzatzikidressingen og pommes frites ved siden av.
Flere oppskrifter du vil like:
Nudelsuppe med kyllingkjøttboller
Biff med nam-jim dip og asiatiske grønnsaker