Salat til middag: Denne går rett hjem hos de fleste.
Stekt halloumiost i selskap med krydret quinoa og en haug deilige grønnsaker og frukt, vendt i sennepssaus med sødme. Nam nam!
Salat til middag - Sunt, godt og enkelt!
Sommersalat med grillet halloumi
3–4 porsjoner
Tid: 30 minutter
SALAT
2 dl quinoa
4 dl vann
1 grønnsakbuljongterning
500 g halloumi i trekanter, ca. 1 cm tykke
stekeolje, f.eks. rapsolje
500–600 g melon i store terninger, gjerne blandet 100 g spinat, grovhakket
1 avokado, i terninger
1⁄2 granateple, renset
1⁄2–1 mango i terninger (valgfritt)
en stor neve spirer (valgfritt)
DRESSING
1 lite hvitløksfedd,
revet 2 ts dijonsennep
3 ss eplesidereddik
4 ss olivenolje
2 ts lønnesirup eller flytende honning 1⁄2 ts salt
litt pepper
Slik gjør du:
Bland quinoa, vann og buljong i en kjele.
Kok på medium til svak varme i 12–15 minutter til alt vannet er fordampet. (Følg med så det ikke koker tørt før tiden.)
Gjør klar alle ingrediensene.
Hvis du bruker forskjellige meloner, kan du gjerne kutte dem i ulike former, som for eksempel staver og terninger.
I mellomtiden varmer du grillen, eller en stekepanne, og steker halloumien i olje på medium varme i ca. 7 minutter på hver side. (Pensle halloumien med olje om du bruker grill.) Juster varmen slik at osten rekker å bli gjennomvarm og litt smeltet, samtidig som den får en sprø og gyllen overflate.
Visp sammen ingrediensene til dressingen.
Server på et stort fat med spinat i bunnen, så quinoa og alt det grønne.
Topp med halloumi og ringle dressingen over. Pynt gjerne med noen friske urter.
Mer mat:
Sommerruller med futt
Knasende asiatiske tacos