Annonse
Aubergine supreme – muhammara med stekte grønnsaker
Dette er den perfekte helgematen!
Annonse
Muhammara er en syrisk dipp med grillet paprika og valnøtter, og er en smaksbombe jeg gjerne kan spise med skje. Her har jeg mikset inn hvite bønner og stekt noen deilige grønnsaker i ovnen. Retten er perfekt som grillrett, men den lages stort sett i vanlig ovn hjemme hos oss.
- Tid: 30 minutter
- Porsjoner: 4
Dette trenger du:
2 små rødløk, skåret i 8 båter 1 stor aubergine, i 1/2 cm tykke skiver 2 ss olivenolje salt og pepper etter smak 4 små ferdige pizzabunner, pitabrød eller tortillalefserMuhammara:
1 glass grillet rød paprika (290 g) 1 stor boks hvite bønner, skylt (230 g) 2 never valnøtter 1 ts grønnsaksbuljongpulver el. fond saften av 1/2 sitron 1/2–1 ts chiliflak 1 ts lønnesirup 1/2 ts salt pepper etter smakMyntedressing:
1 1/4 dl yoghurt, gjerne plantebasert kokosyoghurt 1 håndfull friske mynteblader saften av 1/2 sitron 1/4–1/2 ts salt pepper etter smakTOPPINGFORSLAG:
Granateplekjerner eller skiver av reddik, spirer, rucola, spinat eller grønnkålSlik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 oC, varmluft.
- Ha rødløk, aubergine og olivenolje i en ildfast form, og bland. Dryss over godt med salt og pepper. Sett formen 15–20 minutter i ovnen.
- I mellomtiden lager du muhammaraen. Hell av oljen fra paprikaen – behold gjerne hvitløksfeddet om det er med i varianten du har kjøpt. Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor, eller bruk en stavmikser. Kjør til du er fornøyd med konsistensen – jeg liker at dip- pen er veldig smooth. Smak gjerne til med mer krydder.
- Når grønnsakene er stekt: Fordel et godt lag med muhammara på pizzabunnene, topp med de for- stekte grønnsakene og stek i 10 minutter avghengig av bunntype. Dersom du skal bruke grønnsaker og dipp som fyll i tortillalefse eller grilltilbehør, la grønnsakene stå cirka 10 minutter lenger i ovnen.
- I mellomtiden lager du myntedressingen. Ha alle ingrediensene i en skål, og rør sammen. Dressingen blir søt eller syrlig avhengig av hvilken yoghurt du bruker, så smak eventuelt til med mer krydder og sitron eller lime. Jeg liker at dippen er frisk og har mye myntesmak.
- Topp med noe friskt som granateplekjerner eller skiver av reddik, myntedressing og gjerne noe grønt.