mote

Hedi Slimane forlater Celine

Karl Lagerfeld og Hedi Slimane i 2004. Karl Lagerfeld var Creative Director i Chanel fra 1982–2019.

Går han til Chanel ...?

Publisert Sist oppdatert

Ryktene fortsetter å svirre angående hvem som skal ta over som Creative Director hos Chanel etter Virginie Viard, som forlot huset tidligere i år. Flere navn har blitt nevnt, og én av dem er Celine-designer, Hedi Slimane. I dag ble det derimot klart at den franske designeren og fotografen forlater huset etter syv år – ergo ... kaos på ryktebørsen!

Det er nå bekreftet av Michael Rider – som forlot Raph Lauren tidligere i år – tar over for Slimane hos Celine. 

Slimane, kjent for sin unike evne til å kombinere rock 'n' roll med high fashion, har tidligere gjort store endringer hos motehus som Saint Laurent og Celine. Flere hevder at hans særegne stil og evne til å modernisere motehus, gjør ham til en spennende kandidat for det ikoniske huset. 

Les også: Historien bak Chanel. 

Under den kreative ledelsen av Virginie Viard, har huset holdt fast ved en stil som hedrer arven til Coco Chanel og Karl Lagerfeld. Viards tid i Chanel har vært preget av et tydelig fokus på klassiske Chanel-signaturer som tweed, perler og tidløs eleganse. Slimane derimot, med sin forkjærlighet for skarpe silhuetter, svarte skinnjakker og en «yngre» og mer edgy tilnærming, representerer en annen retning. Ryktene om at han skal ta over hos Chanel har derfor skapt reaksjoner – både positive og negative.

Hedi Slimane i 2007.

Uansett om ryktene om Hedi Slimane viser seg å stemme eller ikke, er det liten tvil om at moteverdenen venter i spenning. Slimane er en av de mest innflytelsesrike designerne i vår tid, og alt han foretar seg vekker stor interesse. Om han faktisk skulle bli valgt til å lede Chanel, vil det utvilsomt markere et nytt kapittel for motehuset. 

Rumour har it at vi ikke trenger å vente så lenge på svar ... Så det er bare å holde pusten for et av årets viktigste kunngjøringer. 

@ellenorge Chanel er et av de store høydepunktene under #PFW og ELLE er selvsagt på plass! Hva syns du om finalen?🤍 #tiktokfashion #parisfashionweek #chanel #foryoupage ♬ original sound - daydream

Les også: De fineste detaljene fra høst- og vinterkolleksjonen til Chanel. 

Powered by Labrador CMS