skjønnhet

Hermès' nye parfyme tok 10 år å lage

Husets parfymør Christine Nagel deler historien bak utviklingen av sin siste duft, Barénia.

Publisert Sist oppdatert

I et helt tiår holdt parfymør Christine Nagel på en stor hemmelighet: En duft hun bare ikke klarte å slutte å tenke på. Som husets egen parfymør for Hermès, har Nagel ofte ulike dufter i tankene, men det har aldri vært en som har blitt værende så lenge, eller opptatt så mye mental plass som hennes nyeste kreasjon, Barénia

Perfymør Christine Nagel fotografert i 2019.

– Jeg hadde en avhengighet til den. Jeg ville alltid komme tilbake og lukte på den igjen,sier hun.

Parfymen, oppkalt etter et sjeldent, mykt kalveskinn («Håndverkerne sier ofte, ‘Barénia, det gir deg tilbake kjærtegn,’» sier Nagel), var ikke et offisielt tildelt prosjekt. 

– Det var ikke noe som noen hadde bedt meg om [å gjøre]; det var bare et personlig ønske, forteller hun, mens hun snakker over Zoom med sine karakteristiske runde flaskehette-briller og med mykt krøllet hår som er omtrent den samme fargen som Hermès’ Togo-skinn. 

Les også: En semsket skinnjakke er en must-have investering for høsten. 

En av husets mest kjente tradisjonelt maskuline dufter er den legendariske Terre d’Hermès, som regelmessig topper lister som en av de beste parfymene gjennom tidene. Nagel ønsket å lage et feminint motstykke med samme aura.

 Av de 84 duftene i Hermés-biblioteket, er Barénia den eneste chypre-duften, en gåtefull duftkategori huset aldri har tilbudt før. Chypre er ikke bare én ting—de er moseaktige, blomstrete, og treaktige. Nagel beskriver dem som å ha «en duftstruktur med flere inngangspunkter. Du kan komme inn gjennom den friske siden, men du kan også komme inn gjennom den mer sensuelle, patchouli, mystiske siden.»

Se hele AW-kolleksjonen til Hermés her. 

Fordi den er så flerdimensjonal, anser hun den som unikt tidløs og elegant, som passer inn med Hermès’ andre ikoniske objekter, som deres Birkin- og Kelly-vesker. Den rene tidløsheten gjør chypre til et referansepunkt selv i dystopisk og klassisk litteratur. 

I Aldous Huxleys «Brave New World,» for eksempel, velger hovedkvinnen en chypre blant et utvalg av dufter etter å ha kommet ut av badet. Jean-Paul Sartres «L’âge De Raison» nevner en pengeseddel duftet som chypre.

Ved utformingen av Barénia ble Nagel inspirert av ikoniske kvinner som stolte på instinktene sine for å bane sin egen vei i livet, som Isabella Bird, som ble den første kvinnen som ble valgt til fellow av Royal Geographical Society, og Nancy Cunard, en arving og forfatter som skrev om å bekjempe fascisme og rasisme. 

For å hedre deres banebrytende ånd, skapte hun en unik chypre, og valgte en grønn bergamot, et ristet eiketre som minnet om rom; to typer patchouli; sommerfugllilje; og mirakelbær (et bær som opprinnelig kommer fra Afrika, som gjør sur eller bitter mat søt). 

Det tok henne år å finne og perfeksjonere blandingen av noter til hun følte «jeg vet at det er bra nå.» 

Da Nagel endelig presenterte parfymen for Hermès' kunstneriske leder Pierre-Alexis Dumas, fortalte hun ham, «Hvis jeg skulle lage én enkelt duft for Hermès, vil jeg at det skal være denne.» 

Det var ikke et spørsmål, men Dumas sa likevel ja.

Saken er hentet fra ELLE.som. 

Les også: Skjønnhetsrutine som en ekte parisienne. 

Powered by Labrador CMS