Annonse

Hudpleieeksperten: Slik finner du ut hvilke anti-age ingredienser som passer best for din hudtype

3 målrettede hudpleierutiner som beskytter huden.

Publisert Sist oppdatert

Det kan være utfordrende å velge de riktige vitaminene og kombinasjonene av ingredienser – spesielt hvis du er usikker på hva huden din trenger. Men fortvil ikke, vi har alliert oss med en lege og hudekspert som gir gode råd til hvordan du kan tilpasse hudpleien din etter hudens behov.

Huden er kroppens største organ, og det er viktig at vi tar godt vare på den. Men hva skjer med huden vår over tid? Og hvordan kan vi sørge for at vi tar godt vare på en hud i endring? Vi har spurt lege og hudspesialist, Tamara Lund, om råd.

"Når huden vår ser bra ut, har vi kanskje en tendens til å ikke være så grundig med å ta vare på den, så bare det å starte eller stramme opp hudpleierutinen kan gjøre en stor forskjell," forklarer Tamara, som derfor oppfordrer oss til å huske på huden – også i en travel hverdag.

Nederst i artikkelen kan du la deg inspirere av tre forskjellige skreddersydde anti-age hudpleierutiner utviklet av det franske, innovative hudpleiemerket Avène. Produktene er dermatologisk testet og laget for å pleie og beskytte ulike hudtyper og behov.

Hva skjer med huden vår når vi blir eldre?

"Det skjer en gradvis forandring i huden med alderen, men for kvinner endres huden mest i forbindelse med overgangsalderen, altså rundt 45–55-årsalderen," sier Tamara og fortsetter:

"Studier har vist at kvinner i løpet av de første fem årene av overgangsalderen mister omtrent en tredjedel av kollagenet sitt. Etter det mister huden årlig cirka 2 %, noe som er dobbelt så raskt som hos kvinner som ikke har gått gjennom overgangsalderen."

Hva kan dette bety for huden vår?

"Symptomene på overgangsalderen skyldes at kroppen produserer mindre av kjønnshormonene østrogen og progesteron. Dette gjelder også forandringene vi kan se og føle på huden," forklarer Tamara og legger til:

"Når nivåene av kjønnshormonene faller, blir huden tørrere og mindre elastisk. Evnen vår til å holde på fuktighet i huden blir også dårligere, noe som også bidrar til tørr hud."

"Noen vil også oppleve symptomer som akne og rødhet. Det varierer fra kvinne til kvinne hvor mye hvert symptom påvirker, men samlet sett vil huden bli tørrere, slappere og mer ujevn."

Finnes det et hudpleietrinn alle bør følge?

"Felles for alle er å tilføre og unngå tap av fuktighet. Vi kan ikke unngå rynker, men de blir mindre synlige når huden er godt fuktet, og vi kan gi huden noen av de gode byggesteinene som den ikke lenger produserer så enkelt i overgangsalderen," forklarer hun og fortsetter:

"Men hvis det er ett spesifikt område du ønsker å forbedre, kan du skreddersy hudpleierutinen med fokus på spesifikke ingredienser."

Hvordan vet man hvilke ingredienser som passer til ens hud?

"Hvis det er et spesielt område du ønsker å fokusere på, kan du se spesifikt etter aktive ingredienser i produktene du kjøper. Hvis for eksempel hyperpigmentering er det største problemet, kan du se etter produkter med niacinamid, retinol og C-vitamin, og samtidig være nøye med solbeskyttelse året rundt for å unngå at pigmentflekker forverres eller at du får flere," forteller hun.

Photographe

"Hvis det derimot er tørr hud og rynker som er hovedproblemet, kan du se etter produkter med hyaluronsyre, ceramider og peptider," avslutter hun.

3 målrettede hudpleierutiner som beskytter huden

Her har vi samlet tre målrettede og dermatologisk testede hudpleierutiner som kan hjelpe deg med å beskytte huden din og gi den vitaminene og ingrediensene den trenger. Lær mer om tre av de mest vanlige utfordringene her.

1. Reduser fine linjer og synligheten av rynker

Hvis du merker at fine linjer og rynker begynner å bli synlige, finnes det hjelp for å beskytte og pleie huden din. Avène har utviklet hudpleieserien HYALURON ACTIV B3, som effektivt retter seg mot selve årsaken til hudens aldring – cellulær senescens. Målet med serien er å forlenge cellenes levetid for å bremse hudens aldringsprosess på lang sikt.

2. Fokuser på pigmentflekker og manglende glød

Hvis du har utfordringer med pigmentflekker og manglende glød, kan produkter med Vitamin Cg raskt bli en favoritt. Avène har utviklet hudpleieserien VITAMIN ACTIV Cg, som baserer seg på en innovativ tilnærming til hudens glød og utstråling.

3. Få mer fylde og elastisitet

Hvis du merker at huden din mangler fylde og elastisitet, kan du prøve Avènes hudpleieserie DERMABSOLU. Serien fokuserer på å gjenopprette fylde og fasthet i huden, og er spesielt relevant rundt og etter overgangsalderen.

Les mer om serien her (link).

Blant produktene i serien finner du DERMABSOLU Redensifying Day Cream. Kremen er spesielt utviklet for å hjelpe med å redefinere ansiktskonturene, og den inneholder en trio av nøye utvalgte aktive ingredienser i konsentrasjoner som gir målrettet effekt på hud som mangler fylde og fasthet.

Pro-ceramider tilfører essensielle fettstoffer og stimulerer hudens lipidproduksjon. Samtidig gjenopprettes hudens barrierefunksjon. Vaniljepolyfenol styrker hudens naturlige hyaluronsyresyntese, noe som fremmer omstrukturering og hydrering av huden. Den tredje aktive ingrediensen er bakuchiol, som bidrar til å stimulere hudens kollagenproduksjon, slik at huden får tilbake mer fylde.

Kremen har en herlig tekstur, og du kan med fordel komplettere hudpleierutinen din med seriens andre produkter.

Du finner kremen her.

Powered by Labrador CMS