Annonse
Indisk Blomkålgryte
Vegetarmiddag med en smak av India!
Annonse
Emilie Nereng er ELLE sin faste bidragsyter, og deler sine beste tips for sunn mat, helse og trening.
I dag står en indiske vegetarmiddag med blomkål på menyen – og denne må definitivt testes!
Inspirert av indiske krydder og næringsrike curryer har hun satt sammen den ultimate kosemiddagen. Laget med utelukkende veganske ingredienser er dette både et bærekraftig, sunt og utrolig smakfull middagsvalg.
Indisk blomkålgryte
Ingredienser
Til to porsjoner trenger du:
Annonse
1 blomkål
Slik gjør du
2 ss olje
2 løk
4-5 fedd hvitløk
1 gulrot
1 boks kikerter
1/2 buljongterning + 6 dl vann
2 dl kokosmelk eller matfløte
Saften fra 1/2 sitron
Smak til med salt
Krydderblanding:
Til servering
Mangochutney (viktig) og ris eller nanbrød.
2 ss garam masala
2 ss karri
1 ss paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
Bruk halvparten til blomkålen, halvparten til gryta.
Her finner du en annen deilig vegetarmiddag, suppe med steinsopp og nudler.
Kok opp fullkornsris/quinoa/det du ønsker etter anvisning på pakken.
Kutt blomkål i buketter og ha over i en bakebolle med 1 ss olje + ca. halvparten av krydderet. Bland alt godt.
Inn i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter (til den er litt sort i kantene).
Hakk løk og hvitløk. Surr i litt olje i 5 minutter.
Tilsett resten av krydderet og fres litt.
Tilsett buljong, vann, fløte/kokosmelk og kok opp.
Bruk en stavmikser og mos ca. 2/3 av alt i gryten, da blir den fyldigere! Kutt en gulrot i skiver og tilsett dette sammen med kikerter de siste 5 minuttene.
Nå er blomkålen klar – ta den ut av ovnen og oppi gryta.
Smak til med saften av 1/2 sitron og smak om du ønsker mer krydder og evt. salt.