Indisk Blomkålgryte

Vegetarmiddag med en smak av India!

Publisert Sist oppdatert

Emilie Nereng er ELLE sin faste bidragsyter, og deler sine beste tips for sunn mat, helse og trening.

I dag står en indiske vegetarmiddag med blomkål på menyen – og denne må definitivt testes!

Inspirert av indiske krydder og næringsrike curryer har hun satt sammen den ultimate kosemiddagen. Laget med utelukkende veganske ingredienser er dette både et bærekraftig, sunt og utrolig smakfull middagsvalg.

Indisk blomkålgryte

Ingredienser

Til to porsjoner trenger du:

1 blomkål

Slik gjør du

2 ss olje 2 løk 4-5 fedd hvitløk 1 gulrot 1 boks kikerter 1/2 buljongterning + 6 dl vann 2 dl kokosmelk eller matfløte Saften fra 1/2 sitron Smak til med salt
Krydderblanding:
2 ss garam masala 2 ss karri 1 ss paprikapulver 1 ts hvitløkspulver Bruk halvparten til blomkålen, halvparten til gryta.
Til servering Mangochutney (viktig) og ris eller nanbrød.

Her finner du en annen deilig vegetarmiddag, suppe med steinsopp og nudler.

Kok opp fullkornsris/quinoa/det du ønsker etter anvisning på pakken. Kutt blomkål i buketter og ha over i en bakebolle med 1 ss olje + ca. halvparten av krydderet. Bland alt godt. Inn i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter (til den er litt sort i kantene). Hakk løk og hvitløk. Surr i litt olje i 5 minutter. Tilsett resten av krydderet og fres litt. Tilsett buljong, vann, fløte/kokosmelk og kok opp. Bruk en stavmikser og mos ca. 2/3 av alt i gryten, da blir den fyldigere! Kutt en gulrot i skiver og tilsett dette sammen med kikerter de siste 5 minuttene. Nå er blomkålen klar – ta den ut av ovnen og oppi gryta. Smak til med saften av 1/2 sitron og smak om du ønsker mer krydder og evt. salt.
Powered by Labrador CMS