Deilige juleslikkerier
Hva med å bake i helgen? Her får du oppskrifter på den perfekte konfekten som enten kan gies bort i julegave eller nytes med noe godt i glasset.
Sjokoladefudge med peppermyntestang:
100 g smør
250 g kondensert melk
150 g Baileys
300 g lys sirup
1 ts salt
125 g mini marshmallows
600 g melkesjokolade
Mørk sjokolade
Peppermyntestang
Slik gjør du:
Ha smør, melk, Baileys og sirup i en gryte, og kok dette på middels varme. La koke i ca 2 minutter før du tar kjelen av varmen.
Rør deretter inn marshmallows, salt og til slutt sjokolade.
Hell blandinger over i en form kledd med bakepapir og sett svalt til den stivner.
Kutt opp i passende biter og oppbevar i en tett boks.
Dypp fudgen i smeltet sjokolade og pynt med peppermyntestang.
Sjokoladetrøfler:
80 g Baileys
260 g fløte
600 g melkesjokolade
24 g glukose
70 g smør
Varm opp fløte, Baileys og glukose. Hell blandingen over sjokoladen og la stå i ett par minutter. Rør så røren glatt, og ved ca 35 grader tilsettes smøret. Helles i form og settes kaldt til det stivner.
Rull så massen til kuler ved hjelp av litt melis eller kakao og avkjøl.
Marshmallows:
300 g sukker
150 g vann
35 g glukose
55 g eggehvite
16 g gelatin
80 g Baileys
Slik gjør du:
Kok opp sukker og vann til sukkerlake uten å røre, og kok dette til 120 grader. Ved 110 grader settes eggehvitene til pisking. Hell så sukkerlaken forsiktig over eggehvitene uten at du treffer piskeriset. Legg så gelatinplater i bløt i iskaldt vann. Vri vannet godt ut av gelatinen, smelt disse i litt varmet Baileys. Hell dette forsiktig over eggehvitene og tilsett til slutt resten av Baileysen. Piskes kaldt og litt stivt.
Hell i former og dryss over en 50/50 blanding av melis og maizenna. La stå til det blir stivt!
Skjær i passende biter og vend i melisblandingen. La tørke litt før de pakke inn i en lufttett boks.