mat
Rocky Road Brownie
Dette er helt perfekt å servere i romjula!
Rocky Road Brownie er en klassisk amerikansk konfekt som ofte lages til jul.
Her har vi puttet alle godsakene i én brownie. Den er superenkel å slenge sammen til en fantastisk dessert, og lett å servere til alle som er glade i det gode liv. Selv om den er mektig, vil vi påstå at den bør serveres med en kule is til!
Oppskriften er tatt fra kokeboka til Frida Anker Kulmus – Jul med Frida.
Rocky Road Brownie
Utstyr: Rund springform 20 cm, eller firkantet form 20 x 15 cm
Foto og styling: Camilla Andersen/ @seashells.and.chandeliers
Les også: Ostekake med pepperkaker
Dette trenger du:
200 g kokesjokolade
200 g sukker
170 g smør
130 g hvetemel
3 egg
70 g salte peanøtter
100 g karamell eller Dumle
40 g mini-marshmallows (eller store delt i biter)
70 g tranebær
Slik gjør du:
Kle en kakeform med bakepapir. Smelt smøret forsiktig i en liten kjele, og trekk det av platen. Brekk sjokoladen i små biter og ha det sammen med sukker i kjelen. Rør til alt har smeltet.
Hell blandingen over i en bakebolle og tilsett mel. Rør inn ett og ett egg til en jevn røre. Tilsett nøtter, karamell, tranebær og halvparten av marshmallowsen.
Sett ovnen på 160 grader med varmluft.
Ha røren over i en kakeform, og stek kaken i ca. 20 min. Når det er fem minutter igjen av steketiden, tar du ut kaken og legger på de siste marshmallowsene, før du steker kaken ferdig.