MAT

Peanøttkake på 5 minutter

Foto: Line Dammen.

En smaksbombe av en kake som smelter i munn!

Publisert Sist oppdatert

Lyst på en god peanøttkake som lages på 5 minutter? Denne oppskriften får alle til! 

Gründeren bak Oslo Raw, Tiril Refsum skaper magiske kaker – rå, plantebaserte og uten gluten og hvitt sukker. Her deler hun oppskriften på en kjapp og enkel smaksbombe, som lages på fem minutter.

Les også: De beste julefilmene

Peanøttkake på 5 minutter 

10 porsjoner. Forberedelser: 5 minutter. Totalt: 30 minutter. 

Dette trenger du: 

Til bunnen: 

3 dl havregryn

10 ss peanøttsmør av ristede og saltede peanøtter

3 ss lønnesirup

Til glasuren: 

5 ss peanøttsmør

3 ss rå kakaopulver

3 ss lønnesirup

Slik gjør du:

Ha havregrynene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til mel. Tilsett peanøttsmør og lønnesirup, og kjør til en fast og fin deig. Dekk kakeformen med bakepapir, og klem ut deigen i formen. Ha alle ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og kjør til en jevn og smidig glasur. Fordel glasuren på kakebunnen. Sett i fryser og la den stivne. 

Lag ditt eget peanøttsmør: 

Peanøttsmør er så godt å bruke i alt fra kaker til chiapuddig og som tilbehør til desserter. Og det er ikke så mye som skal til for å lage det selv. 

Slik gjør du: 

Rist nøttene 5-10 minutter i stekeovnen ved 180 grader. Kjør de cirka 10 minutter i en foodprosessor til en fyldig og kremet konsistens. Tilsett søtningsmiddel og salt hvis du ønsker det, og kjør maskinen t il alt er godt blandet. Du kan oppbevare nøttesmøret cirka én måned i en tett beholder i kjøleskapet. 

Mer julemat på ELLE.no: 

Slik forvandler du julens rester til luksusbrunsj

Verdens beste snacks: Karamellpopcorn

Deilige julekarameller

Powered by Labrador CMS