MAT
Peanøttkake på 5 minutter
En smaksbombe av en kake som smelter i munn!
Lyst på en god peanøttkake som lages på 5 minutter? Denne oppskriften får alle til!
Gründeren bak Oslo Raw, Tiril Refsum skaper magiske kaker – rå, plantebaserte og uten gluten og hvitt sukker. Her deler hun oppskriften på en kjapp og enkel smaksbombe, som lages på fem minutter.
Les også: De beste julefilmene
Peanøttkake på 5 minutter
10 porsjoner. Forberedelser: 5 minutter. Totalt: 30 minutter.
Dette trenger du:
Til bunnen:
3 dl havregryn
10 ss peanøttsmør av ristede og saltede peanøtter
3 ss lønnesirup
Til glasuren:
5 ss peanøttsmør
3 ss rå kakaopulver
3 ss lønnesirup
Slik gjør du:
Ha havregrynene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til mel. Tilsett peanøttsmør og lønnesirup, og kjør til en fast og fin deig. Dekk kakeformen med bakepapir, og klem ut deigen i formen. Ha alle ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og kjør til en jevn og smidig glasur. Fordel glasuren på kakebunnen. Sett i fryser og la den stivne.
Lag ditt eget peanøttsmør:
Peanøttsmør er så godt å bruke i alt fra kaker til chiapuddig og som tilbehør til desserter. Og det er ikke så mye som skal til for å lage det selv.
Slik gjør du:
Rist nøttene 5-10 minutter i stekeovnen ved 180 grader. Kjør de cirka 10 minutter i en foodprosessor til en fyldig og kremet konsistens. Tilsett søtningsmiddel og salt hvis du ønsker det, og kjør maskinen t il alt er godt blandet. Du kan oppbevare nøttesmøret cirka én måned i en tett beholder i kjøleskapet.
Mer julemat på ELLE.no:
Slik forvandler du julens rester til luksusbrunsj
Verdens beste snacks: Karamellpopcorn