Oppskrift: Kremet mango- og pasjonsfruktkake
Denne kaken du gjerne spise til både frokost, lunsj og dessert!
Kremet mango- og pasjonsfruktkake: Denne kaken smaker virkelig av sommer, og er en av våre favoritter fra Oslo Raw.
Denne kaken er perfekt å servere som en forfriskende dessert, spesielt i månedene som kommer. Eller kanskje du vil ha den til frokost? Med disse deilige og sunne ingrediensene er det ingen grunn til å spare kakene kun til kos. Her deler Oslo Raw gründer, Tiril Refsum, sin oppskrift og fremgangsmåte på kremet mango-og pasjonsfruktkake.
Dette trenger du:
Bunn
2 dl havregryn
2 dl mandler
10-15 saftige dadler
1⁄2 ts salt
Mangokrem
4 dl tint eller frisk mango
1-2 pasjonsfrukter
3 dl bløtlagte cashewnøtter
2 dl smeltet kokosolje
3 ss lønnesirup
1⁄3 ts salt
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til en saftig deig. Dekk en kakeform på ca 20 cm med bakepapir, og klem ut deigen i formen.
Ha alle ingrediensene til mangokremen i en blender, og kjør til en jevn og smidig krem. Fordel kremen over bunnen, og sett kaken i fryseren til den har stivnet.
Alternativ:
Kaken blir nøttefri hvis du bytter ut mandlene i bunnen med 2 dl kokosmasse, og cashewnøttene i fyllet med 3 dl kokoskrem.