Kake med god samvittighet
Kan vi friste med en raw-food sjokoladekake på en ellers grå dag?
Jentene bak Oslo Raw Bakery, som ligger i Ullevålsveien på Adamstuen Torg, tilbyr økologisk og naturlig vegansk mat med fokus på sunne søtsaker. Her har vi fått oppskriften på deres sjokoladekake; Oreo. Nam nam.
Ingredienser til sjokoladebunn:
3 dl kokosmasse
2 dl kakao
2 ss kokosblomstsukker
15 små dadler
½ ts salt
1 dl tørket bokhvete
Slik gjør du:
Kjør alle ingrediensene, unntatt bokhveten, i en hurtigmikser og trykk deigen ut i en rund springform med bakepapir. Trykk den tørkede bokhveten tilslutt inn i bunnen.
Ingredienser til vaniljekrem:
2 dl bløtlagte cashewnøtter
6 dl kokoskrem
3 ss kokosolje
½ ts vaniljepulver
¼ ts salt
3 ss agave
1 ss sitronsaft
Slik gjør du:
Bløtlegg cashewnøttene i 2 timer med lunkent vann. Skyll cashewnøttene godt og miks alt sammen i en blender. Hell kremen over kakebunnen og sett i fryseren i 15 min.
Ingredienser til sjokoladekrem:
15 små dadler
2 dl kakao
½ ts salt
3 ss kokosolje
2 ss kokosblomstsukker
3 dl kokoskrem
3 ss lønnesirup
Slik gjør du:
Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser til du har en kremete og myk konsistens. Hell sjokoladen over vaniljekremen og pynt med sjokokuler, kakaonibs, sjokoladesaus og vaniljekrem etter behov.
Sett tilbake til fryseren og la stå i 3 timer – og nyt!