Middagstips: Suppe med steinsopp og nudler

Aicha Bouhlou

Denne suppen skal vi nyte til middag i dag!

Publisert Sist oppdatert

Klar suppe: Denne deilige retten fra boka Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt, er ikke bare enkel å lage og fulle av sunne grønnsaker - den er også en skikkelig smaksbombe!

8 enkle og supersunne frokoster

Klar suppe med steinsopp og nudler

4 porsjoner

Ingredienser

1,2 liter grønnsakskraft eller vegetabilisk buljong 250 g steinsopp eller annen sopp, renset og skåret i skiver
2 hvitløkfedd, finhakket 1 stilk sitrongress (valgfritt) 2 ss revet ingefær 1 ss sesamolje 1 ss fiskesaus (valgfritt) 2 ss soyasaus 1 lime, saften av 300 g kokte sobanudler 120 g renset grønnkål uten stilker, revet i biter 8 reddiker, skåret i skiver En neve koriander, hakket

Slik gjør du det

Kok opp kraften eller buljongen i en stor kjele. Ha i sopp, hvitløk, sitrongress, inge- fær, sesamolje og fiskesaus. La det koke i 10 minutter. Tilsett soyasaus og limesaft. Smak eventuelt til kraften med mer soya- saus, ingefær eller lime. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Fordel grønnkål i bunnen av noen skåler, og legg nudlene oppå. Øs over varm soppbuljong, og pynt suppen med reddik og koriander.

Variant

Server suppen i suppeskåler med nudler i bunnen, øs over varm suppebuljong og legg i stekt kylling. Smak eventuelt til med mer limesaft, og topp med sukkererter, purreringer, spirer, finhakket chili og hakket koriander.
Powered by Labrador CMS