Annonse
Middagstips: Suppe med steinsopp og nudler
Denne suppen skal vi nyte til middag i dag!
Annonse
Klar suppe: Denne deilige retten fra boka Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt, er ikke bare enkel å lage og fulle av sunne grønnsaker - den er også en skikkelig smaksbombe!
8 enkle og supersunne frokoster
Klar suppe med steinsopp og nudler
4 porsjoner
Ingredienser
1,2 liter grønnsakskraft eller vegetabilisk buljong
250 g steinsopp eller annen sopp, renset og skåret i skiver
2 hvitløkfedd, finhakket
1 stilk sitrongress (valgfritt)
2 ss revet ingefær
1 ss sesamolje
1 ss fiskesaus (valgfritt)
2 ss soyasaus
1 lime, saften av
300 g kokte sobanudler
120 g renset grønnkål uten stilker, revet i biter
8 reddiker, skåret i skiver
En neve koriander, hakket
Slik gjør du det
Kok opp kraften eller buljongen i en stor kjele.
Ha i sopp, hvitløk, sitrongress, inge- fær, sesamolje og fiskesaus.
La det koke i 10 minutter.
Tilsett soyasaus og limesaft.
Smak eventuelt til kraften med mer soya- saus, ingefær eller lime.
Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
Fordel grønnkål i bunnen av noen skåler, og legg nudlene oppå.
Øs over varm soppbuljong, og pynt suppen med reddik og koriander.
Variant
Server suppen i suppeskåler med nudler i bunnen, øs over varm suppebuljong og legg i stekt kylling.
Smak eventuelt til med mer limesaft, og topp med sukkererter, purreringer, spirer, finhakket chili og hakket koriander.