4 porsjoner
4 kyllinglårfileter uten skinn
2,5 dl buttermilk
150 gram japansk majones (se notis) 1/2 hvitløkbåt, presset
3 ts røkt paprika
150 gram hvetemel
2 ts løkpulver
2 ts bakepulver
Vegetabilsk olje til steking
4 myke hamburgerbrød, delt i to Romanosalat og sylteagurk til servering
Buttermilk:
Buttermilk fås ikke i Norge, men du kan enkelt lage den selv ved å tilsette 2,5 ss sitronsaft i 2,5 dl helmelk. La det stå i ca 5 min, til det tykner og blir litt klumpete.
Rist godt – og voilà!
Japansk majones:
– Fås i de fleste Asia-butikker og i matbutikker med godt utvalg.
Prøv også:
Slik gjør du det
1. Ha smørmelk og lårfiletene i en bolle, tilsett salt og pepper. Sørg for at filetene er godt dekket av væsken, og mariner dem i 10 min.
2. Imens blander du majones, hvitløk og 1 ts paprika i en liten bolle. Gi et dryss med chili, salt og pepper etter smak. Rør sammen mel, løkpulver, bakepulver og resten av paprikaen i en bolle. Tilsett gjerne litt salt og pepper.
3. Varm opp 2 cm olje til 180 grader i en stor stekepanne med høye kanter. Ta kyllingen opp av melken og rull den godt i melblandingen. Friter kjøttet mens du rører innimellom, til det er gyllent og gjennomstekt (4–6 min – vær forsiktig; varm olje kan sprute).
Plukk opp kyllingen med en hullsleiv og legg den til tørk på en rist plassert oppå et stekebrett.
4. Smør majones på bunnen av hamburgerbrødet og legg på romanosalat, kylling, mer majones og sylteagurk.
Ha på toppen og server.
Til hverdags kan du servere med en grønn salat ved siden av, rotgrønnsaker eller potetbåter som du steker i ovnen.
Skal du kose deg litt ekstra, kan du lage søtpotet-fries eller pommes frites til!
Nam!