Middagstips: Bakt søtpotet!
Fysen på noe godt til middag? Eller en digg lunsj?
Oppskriften på bakt søtpotet fra boka En kjøttfri måned, er enkel, sunn og god!
Bakt søtpotet med hjertesalat, svart ris og valnøtter
Ingredienser
4 søtpoteter
Grovsalt/havsalt
2 hjertesalat, hele
100 g valnøtter, grovhakket, spar litt til servering
4 ss vegansk pesto
2 dl svart villris, bløtlegges før tilberedning (følg anvisning på pakken)
Bakt søtpotet: Slik gjør du det
Legg søtpotetene i en ildfast form med et tykt lag grovsalt i bunnen, og stek i ovnen på 180 °C til de er møre.
La dem avkjøles litt før du river skallet av, og del potetene i to på langs.
Smør potetene med litt olje på snittflaten, og grill eller stek i en varm panne til de blir gylne og litt sprø.
Del opp hjertesalaten i grove biter.
Vend hjertesalat og valnøtter i den veganske pestoen.
Kok risen etter anvisning på pakken.
Anrett søtpotetene på risen og salatblandene.
Topp det hele med litt nøtter.