Dagens middagstips

Foto: Jim Hensley

Enklere blir det ikke!

Publisert Sist oppdatert

Kål på grillen er kanskje det aller beste jeg vet. Enklere blir det ikke, og når du serverer med ertepuré, blir det mettende også!

Mer middag: Norsk husmannskost i ny drakt!

Grillet kål med misodressing, ertepuré, solsikkekjerner og spirer

Ingredienser

2 spisskål

Rapsolje til steking

4 ss solsikkekjerner

1 sitron, saften av

Ertepuré, se oppskrift lenger ned

Misodressing

Havsalt

En neve reddikspirer eller andre spirer

Slik griller du kål

Fjern eventuelle stygge blader på kålen og del den i to på langs.

Gni inn snittflaten med olje og litt salt.

Grill eller stek kålen på høy varme til den er gyllen og mør.

Stek solsikkekjernene i litt olje til de er gylne og sprø.

Drypp sitronsaft og dryss solsikkekjerner og spirer over kålen.

Serveres med ertépure og misodressing.

Ertepuré med sting

Denne pureen er ikke noe for pyser! Prøv den til grillede grønnsaker - det gir ekstra smak og fylde til grillmaten!

Ingredienser

2 grønne chili

3 dl frosne erter, tint

2 ss extra virgin olivenolje

En klype salt

Slik gjør du

Fjern stilken på den grønne chilien og rist den litt i pannen.

Blant alt til en glatt puré i en blender eller med stavmikser.

Bruk 1 spiseskje mer olivenolje, om du vil.

Powered by Labrador CMS