Dagens middagstips
Enklere blir det ikke!
Kål på grillen er kanskje det aller beste jeg vet. Enklere blir det ikke, og når du serverer med ertepuré, blir det mettende også!
Mer middag: Norsk husmannskost i ny drakt!
Grillet kål med misodressing, ertepuré, solsikkekjerner og spirer
Ingredienser
2 spisskål
Rapsolje til steking
4 ss solsikkekjerner
1 sitron, saften av
Ertepuré, se oppskrift lenger ned
Misodressing
Havsalt
En neve reddikspirer eller andre spirer
Slik griller du kål
Fjern eventuelle stygge blader på kålen og del den i to på langs.
Gni inn snittflaten med olje og litt salt.
Grill eller stek kålen på høy varme til den er gyllen og mør.
Stek solsikkekjernene i litt olje til de er gylne og sprø.
Drypp sitronsaft og dryss solsikkekjerner og spirer over kålen.
Serveres med ertépure og misodressing.
Ertepuré med sting
Denne pureen er ikke noe for pyser! Prøv den til grillede grønnsaker - det gir ekstra smak og fylde til grillmaten!
Ingredienser
2 grønne chili
3 dl frosne erter, tint
2 ss extra virgin olivenolje
En klype salt
Slik gjør du
Fjern stilken på den grønne chilien og rist den litt i pannen.
Blant alt til en glatt puré i en blender eller med stavmikser.
Bruk 1 spiseskje mer olivenolje, om du vil.