skjønnhet

Les Bains Guerbois lanseres i Norge

Dykk ned i parisisk nattklubbhistorie med Les Bains Guerbois.

Publisert

Les Bains Douches var en av 80- og 90-tallets mest legendariske nattklubber i Paris, og var et kulturelt sentrum for byens natteliv. Klubben var opprinnelig et offentlig bad (direkte oversatt betyr det «bad og dusjer»), men Jacques Renault and François Coatt omgjorde stedet til en nattklubb i 1978, som raskt ble kjent for sitt pulserende miljø og (mildt sagt) kunstneriske atmosfære.

Catherine Deneuve og Karl Lagerfeld på Bains Douches i 1990.

Les Bains Douches har hostet flere ikoniske DJ-er og musikere (David Guetta var «husets» DJ), og har tiltrukket seg en eksklusiv krets av designere, modeller, skuespillere, kunstnere, kongelige ... Her festet alle. Og da mener vi alle.

Kyllie Minogue og Jean Paul Gaultier på Les Bains Douches i 1980.

Den famøse nattklubben stengte dørene i 2010, men i 2015 åpnet byggets eier, Jean-Pierre Marois, dørene til Les Bains – et femstjerners luksushotell i hjertet av Paris. Hotellet har allerede rukket å få kultstatus – mye takket være sin rike historie – og «universet» er utvidet ytterligere med duftmerket Les Bains Guerbois, som ble lansert i 2017. Parfymører som Michel Almairac, Dominique Ropion, Fanny Bal, Bertrand Duchaufour, Jérôme Epinette and Dorothée Piot har bidratt med sine kunster, og skapt parfymer som er verdt å både vite om og teste. 

Det eneste du risikerer ved testing, er at du ender med å kjøpe ... 

Les Bains-eier, Jean-Pierre Marois.

 Alle duftene i serien er inspirert av hendelser som har funnet sted i det ikoniske bygget gjennom tidene, eller noe knyttet til historien, og er nå tilgjengelig i Norge.

Ta turen til Gimle Parfymeri for å dykke ned i et aldri så lite stykke parisisk kulturhistorie, og la deg forføre av de fantastiske(!) duftene.

Les Bains Guerbois 1900 l'Heure de Proust Eau De Parfum 100ml, kr 2500. 

Les også: Hvordan finne den riktige høstduften for deg. 

Powered by Labrador CMS