mat

Nydelige og sunne lunsjvafler

ELLE oslo raw vaffel

Fordi du fortjener noe ekstra godt i matpakka!

Publisert

Akkurat tilbake fra ferien og allerede lei de tørre brødskivene i matpakka? Da har heldigvis flinke Tiril Refsum løsningen! På de hyggelige kafeene hennes Oslo Raw (på Frogner og Adamstuen i Oslo) serverer hun nemlig superdigge lunsjvafler med avokado og hummus.

ELLE oslo raw vaffel

Vaflene kan også lages hjemme, og kan med fordel legges i matboksen. Du kommer ikke til å angre når magen rumler rundt lunsjtid! Tilsett gjerne ekstra ingredienser i vaffelrøren for en skikkelig mettende lunsj og en boost som varer fram til middag. Røren blir til cirka 3–5 vafler, og du kan fint bruke et vanlig vaffeljern hvis du ikke har et jern som lager de tykke, firkantete såkalte belgiske vaflene. Eller du kan steke røren i panne som sveler eller små pannekaker.

Du trenger:

4 dl havremel eller mandelmel

3 dl valgfri melk (gjerne litt oppvarmet så blandingen mikser seg bedre)

1 stor moden banan, most 

2 ss kokosolje, smeltet eller mykt

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

2–4 ss honning, lønne-sirup eller annen søtning (søtning kan sløyfes om du vil ha en saltere variant)

For ekstra næring i vaffelrøren, velg en eller flere av dine favoritter: 2 egg, 1 liten squash, 1 revet stor gulrot, 4–5 ss cottage cheese, 1 dl revet parmesan eller 2 ss næringsgjær.

Bland alle ingrediensene, og la gjerne la røren svelle litt før du steker i smør i et valgfritt vaffeljern, eller som pannekaker. Topp med det du måtte ønske, for eksempel avokado, hummus og salatblader. Eller lag en søt variant med friske bær, krem, nøttesmør og lønnesirup. Kan oppbevares i kjøleskap eller fryser, og varmes opp i en brødrister eller ovn når de skal spises. 

Tips: Tilsett en dæsj eplesidereddik i vaffelrøren før du lar den svelle, så blir havren lettere å fordøye og næringsopptaket bedre.

Kos deg!

Har du prøvd dette mettende og gode havrespeltbrødet?

Powered by Labrador CMS