Nå lager "alle" grønn pasta
Denne retten trender på TikTok om dagen.
Grønn pasta: En pastarett som er fresh på alle måter!
I ELLE er vi opptatt av det å ta gode grønne valg, både når det kommer til alt fra garderoben og hjemmet til hva vi spiser. Blant annet har vi tatt et standpunkt på at vi kun ønsker å dele vegetariske oppskrifter.
Derfor kunne det ikke passet bedre at matretten som nærmest tar over TikTok om dagen både er vegetarisk og grønn – bokstavelig talt.
Som mange andre elsker vi også pasta, og på samme måte som knallgrønt har herjet i motebildet det siste året, så herjer nå den samme trenden når det kommer til pasta.
Det finnes utallige varianter av "grønn pasta", men fellesnevneren for de fleste av oppskriftene er at de inneholder spinat, og at de lages som en slags pesto.
Slik lager du "grønn pasta"
Oppskrift inspirert av @micadeli og @coconutandbliss.
- 1 boks (cirka 230g) med serveringsklare store hvite bønner (butterbeans)
- 2 never fersk spinat
- 1 neve fersk basilikum
- 1-3 hvitløksfedd (juster antall fedd etter hvor mye smak av hvitløk du ønsker. Løken kan være rå eller bakt)
- 2 ss næringsgjær (denne ingrediensen kan også brukes i denne oppskriften når den først er i hus)
- saften fra en halv sitron
- 2 dl grønne kokte erter
- 1 dl ristede pinjekjerner eller cashewnøtter
- 0,5 dl olivenolje (du kan også bruke 1 dl havremelk istedenfor olivenolje for en mer "kremet" konsistens)
- salt og pepper
- 200 g pasta (gjerne fullkorn)
- pastavann
Forberedelser: Skyll av de hvite bønnene, kok ertene, og bak hvitløk i ovnen dersom du har tid. Det vil sørge for en rundere smak og en mer kremet konsistens.
Kok pasta etter anvisning.
Du kan også "bade" spinaten sammen med pasta i det kokende vannet i ett minutt for å "preppe" den. Løft deretter spinaten ut av pastavannet (mens pastaen fortsatt blir igjen noen minutter for å koke ferdig) med en sil og sørg for at så mye som mulig av pastavannet (fra spinaten) renner av i vasken.
Når pastaen er ferdigkokt, ta vare på litt av pastavannet.
Deretter mikser du alle ingredienser sammen (bortsett fra pasta) enten med hjelp fra en blender, håndmikser eller lignende. Når alt er knallgrønt, smooth og godt blandet er det klart.
Bland ferdigkokt pasta med det grønne i en kjele, og spe på med litt av pastavannet.
Foto: @daniel_johneats
Serveringsmulighetene er mange: Retten kan serveres med litt fersk basilikum, ristede pinjekjerner, en klunk olivenolje og litt parmesan.
Du kan også servere med litt chiliflakes eller revet sitronskall, burrata eller ricotta.
For ekstra grønnsaker kan du også legge til brokkoli, enten som en del av serveringen eller i den grønne "sausen".
Bon appétit!