Pappardelle ligner på fettucini, men er enda bredere. Navnet kommer fra det italienske ordet «pappare», som betyr å slurpe.
Enten du velger å slurpe i deg denne pastaretten eller ikke, så blir den å finne på vårt middagsbord i dag!
For hva er vel ikke bedre enn et bedre måltid pasta på en lillelørdag?
Sleng med en sunn raw food-kake til dessert, så har du en skikkelig helaften å se frem til.
Pappardelle med falafel, aubergine og tomat
Til 4 personer
Du trenger:
1 aubergine
300 g falafel
2 fedd hvitløk ,finhakket
Olivenolje til steking
2 ss oregano
1 kryddermål tørket chili
1 boks hermetiske cherrytomater
Salt
Pepper
400 g pappardelle eller annen båndpasta
Til servering:
Hakket persille
Revet parmesan
Slik gjør du det:
Skjær auberginene i små terninger.
Stek falaflene i litt olje i en stekepanne, kutt den opp i biter hvis de er veldig store. Sett til side.
Stek auberginen og hvitløken i rikelig med olje i 3–4 minutter.
Tilsett de hermetiske tomatene og la det småkoke i 10 minutter.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
Vend den ferdigkokte pastaen i sausen og smak til med salt og pepper.
Strø over de stekte falaflene, hakket persille og revet parmesan.
Server umiddelbart.