Tortelli di zucca, bare uten tortellinien. I denne retten vi tagliatelle og pancetta, og chili for en ekstra piff.
Ingredienser
500 gram flaskegresskar (ca 1/2), delt i 2 cm store biter
0,8 dl olivenolje
150 gram mild pancetta (eller bacon), grovt hakket
1 kopp salvie
4 hvitløksbåter, knuses
1 ts tørkede chiliflak
60 gram mascarpone
30 gram finrevet parmesan + litt ekstra til servering
500 gram tagliatelle
Slik gjør du det
1. Forvarm stekeovnen med høy temperatur på grillfunksjonen. Bland gresskar og 1 ss olivenolje i en bolle og spre det utover en lettsmurt stekeplate. Sett den øverst under grillen, snu på bitene innimellom, og grill til de er myke og så vidt har fått litt farge (8–10 min).
2. I mellomtiden har du 1 ss olivenolje i en stor stekepanne på medium varme. Ha i pancetta og salvie og stek det mens du rører innimellom, til pancettaen er sprø (6–8 min). Ha blandingen over på et fat med kjøkkenpapir så fettet renner av. Sett stekepanna tilbake på platen på middels varme og tilsett resten av olivenoljen. Ha i hvitløk, chili og salt og pepper etter smak og rør et par minutter. Fjern stekepanna fra varmen og tilsett mascarpone, parmesan og halvparten av de bakte gresskarbitene, og rør til gresskar- bitene er helt myke og du har en tjukk saus.
3. Imens koker du pastaen i en stor kjele i rikelig med vann tilsatt litt salt, til den er al dente (7–8 min). Hell av vannet, men behold 1,25 dl, som du rører sammen med gresskarblandingen. Tilsett pastaen, resten av gresskarbitene, pancetta og salvie, og rør til alt er gjennomvarmt.
Ha pastaen i serveringsskåler, og server med et dryss med parmesan.