Grønn salat med peanøttdressing
Trenger du tips til dagens lunsj eller middag? Denne salaten har vi har dilla på nå...
Salatoppskrift: Green Month fortsetter her hos oss, og da er det jo klart at vi må tipse om vår grønne go-to salat!
Med sin deilige penaøttdressing og knasende grønnkål, faller vi alltid tilbake til denne salaten de dagene vi føler for litt ekstra næringsrik mat, eller bare ønsker noe fresht til middag. Salaten er inspirert av én av våre favoritter fra LETT Oslo (er du på farten, er de et perfekt pitstop), og dressingen fra Matpåbordet.no.
En hyggelig ting å gjøre i hverdagen kan være å rusle bort på nærmeste grønnsaksbutikk, og plukke med seg ferske grønnsaker og frukter – spesielt under koronapandemien (det skjer tross alt ikke så mye annet). Det er lite som er hyggeligere enn å handle middagen hos den lokale grønnsaksforhandleren på hjørnet.
Salatoppskrift: Grønn salat med peanøttdressing
Ingredienser
Salat
Grønnkål
Spinat
Norske Spirer Alfa Økologisk
Hvitkål
Rødkål
Gulrot
Vårløk
Tips: Ønsker du å gjøre det enda enklere kan du kjøpe en pose på butikken som inneholder ferdigkuttet rødkål, grønnkål, rødbet, gulrot og hvitkål (Super Grønnkålmiks, heter den) – den er akkurat like god!
Topping
Økologiske Sesamfrø
Peanøtter
Dressing
3 cm fersk, skrelt ingefær
2 ss organisk peanøttsmør
2 ss sesamolje
1/2 appelsin (kun saften)
1 lime (kun saften)
2 ss soyasaus
1 hvitløksfedd
3 ss økologisk akasie honning
1/2 ts kajennepepper
salt
Psst: Lag dobbelt opp med dressing for å kunne ha til senere i uken, men dropp dobbel mengde hvitløk – det holder med ett fedd selv om oppskriften dobles – men, dette er selvsagt smak og behag.
Slik gjør du
Salat
Kutt grønnsakene slik du ønsker og valgfri mengde.
Bland alt godt sammen.
Dressing
Mål opp og putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør til en flytende masse.
Hell dressing over salaten og bland godt.
Topp med sesamfrø og peanøtter.
Voilá!