mat

Matcha latte cheesecake

Denner sykt god!

Ostekake til frokost? Ja, takk!

Publisert Sist oppdatert

Vi elsker å spise friske kaker fulle av næring og energi, laget med våre favorittfrukter og bær. Tiril Refsum, som står bak raw food-konseptet Oslo Raw, er ekspert på gode, næringsrike kaker. Oslo Raw sine kaker er håndlaget, kun med de beste ingrediensene og uten oppvarming – for å bevare alle de gode næringsstoffene. Heldigvis for oss er det enkelt å lage raw cakes hjemme. Her er Tirils oppskrift på ostekake med matcha – en lysegrønn drøm av en kake som kan spises både til frokost, lunsj og middag!

Matcha latte cheesecake 

Vi elsker matcha latte, og drikker den både varm og kald. Om du er en matcha-elsker som oss, bør du teste ut denne pastellgrønne matcha latte-ostekaken.

Bunn:

3 dl valnøtter

10–15 saftige dadler

En klype salt

Matchakrem:

1–3 ts matchapulver, velg styrke selv

3 dl cashewnøtter, bløtlagt*

2 dl kokoskrem

1 dl kokosolje, smeltet

1 ss sitronsaft

5 ss agavesirup, honning, lønnesirup eller en miks

En klype salt

Slik lager du bunnen: Kjør de tørre ingrediensene i en foodprosessor på lav hastighet. Tilsett dadlene sakte til deigen er fast og saftig. Trykk deigen i bunnen av ønsket kake-form (kledd, hvis ikke silikon). Vi pleier å bruke en rund form, på 18–20 cm.

Slik lager du matchakremen: Plasser alle de rom-tempererte ingrediensene i food-prosessoren eller blender. Kjør til blandingen er helt blank og jevn. Hell over bunnen og sett til avkjøling i kjøleskap eller fryser til den stivner. Pynt gjerne med litt matchapulver på toppen.

*Cashewnøtter: Bløtlegg i 20 minutter eller mer i varmt vann.

Sjekk ut denne digge hirsegrøten!

Powered by Labrador CMS