Matchakake:
Jul betyr masse god mat og haugevis av deilige søtsaker. Men hva med å prøve ut noen litt sunnere, plantebaserte alternativer i år?
Slik som denne matchakremkaken - helt fri for hvitt sukker, gluten og tilsetningsstoffer.
Denne deilige vanilje- og matchakaken er fryd for både øyet og ganen, og imponerer garantert gjestene dine.
Matcha er en seremoniell grønn te i pulverform fra Japan. Teen er rik på antioksidanter og klorofyll og gir en lett energiboost. Den nytes med noe søtt, gjerne i en kake eller med varm melk tilsatt vaniljepulver.
Prøv også: Peanøttkake på 5 minutter
Matchakake med krem
2 porsjoner. Forberedelser: 25 minutter. Totalt: 2 timer.
Dette trenger du:
Bunn
4 dl mandler
10–15 friske dadler uten steiner 1/2 ts salt
Vaniljekrem
2 ss agavesirup 1/2 ts vaniljesukker 1 dl cashewnøtter
2 dl kokoskrem 1 dl kokosolje 1/2 ts salt 1 ss presset sitron
Matchafyll
2 dl kokoskrem 1 dl kokosolje 1 1/2 dl cashewnøtter 3 ts matchapulver, eller etter egen smak 1 1/2 ss presset sitron 2 1/2 ss agavesirup
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til en knasende sprø og saftig deig. Dekk kakeformen med bakepapir, og klem ut deigen i formen.
Ha alle ingrediensene til vanilje kremen i en blender, og kjør til en jevn og smidig krem. Fordel kremen over bunnen, og sett kaken i fryseren til den har stivnet.
Ha alle ingrediensene til matcha kremen i en blender, og kjør til
en jevn og smidig krem. Fordel matchakremen over den stivnede vaniljekremen, og sett kaken tilbake i fryseren til den har stivnet.
Oppskrift via Oslo Raw og forfatter Tiril Refsum