Middagstips: Søtpotetgryte
Lyst på en vegetargryte til middag i dag? We got you!
Selv om vi venter på sol og varmegrader (som forhåptenligvis kommer tilbake i morgen) gjør vi det beste ut av regnværsdager og benytter denne tirsdagen til å lage en deilig, varm søtpotetgryte til middag. Gjør det sammen med oss, da vel!
Denne gryten er både enkel, smakfull, fin for magen og rask å lage – hva er vel bedre enn det?
Denne vegetargryten inneholder en av våre favorittingredienser om dagen, nemlig frøet, Quinoa. Quinoa, som også er glutenfritt, kan brukes i både varme og kalde matretter som salater, gryter, supper og kan fungere godt som et alternativ for ris, pasta og poteter. Qunioa inneholder masse antioksidanter og inneholder blant annet kalsium, jern, magnesium og fiber – et skikkelig "godt for kroppen"-produkt, spør du oss.
Man kan lage så mange gode gryter av ting man allerede har i skapene. Har du en boks hakkede tomater liggende, putt oppi grønnsakene du allerede har i kjøleskapet og tilsett noen gode kryddere – vipps så har du middagen klar.
Slik lager du søtpotetgryte
Du trenger:
Oppskriften holder til to store porsjoner.
1 søtpotet
1 boks økologiske kikerter
1 boks økologiske hakkede tomater
1 dl vann
1 dl quinoa
1/2 grønnsaksbuljong
Fersk basilikum
Salt og pepper
Tips: Krydre gryten med litt ekstra krydder du selv liker hvis du ønsker det!
Slik gjør du det
Kok quinoa etter anvisningen på pakken.
Kutt søtpotet i terninger – kok til de er møre.
Tilsett hakkede tomater, kikerter, buljong og vann i en kjele og kok opp.
Tilsett søtpoteten og quinoa i gryten med de andre ingrediensene.
La småputre i ca. ti minutter.
Smak til med salt og pepper.
Topp med basilikum – rør inn litt ekstra basilikum i gryten hvis ønskelig.
Voilá – enkelt og godt!
Har du lyst på dessert? Prøv denne digge oppskriften på Matcha Tiramisu!