mote
Modelldagbok fra CPHFW
Bli med modell og ELLE-journalist Sara Flaaen Licius på dag 1 av nok en moteuke i København.
God morgen! I skrivende stund er i alle fall klokken min 08:28, og det er første dag av moteuken i København. Jeg deltar for det som faktisk er min 10. gang (9. om man ikke skulle telt med den éne sesongen hvor programmet var heldigitalt takket være pandemien), og det er fortsatt like stas, hektisk og inspirerende.
Bli med meg inn bak kulissene i dag - fra backstage før dagens runwayjobb til kveldens middagsevent.
Jeg har jobbet som frilansjournalist, modell, innholdsprodusent, oversetter og influencer i noen år nå. Og som jeg pleier å si: det betyr egentlig bare at mitt eneste talent er å sjonglere, og at jeg er avhengig av stress. Men det kan være gøy, det!
Les også: 9 trender som vil prege høstens motebilde.
07:00, Rise and shine.
Jeg har lært et par ting i løpet av disse sesongene med moteuker, og to av dem er: Jeg må opp tidlig for å ikke føle at jeg hele tiden henger bakpå, og jeg må opp tidlig for å få inn en yogaøkt. Begge deler bidrar til balanse og roer nervene som jo kan bli noe frynsete, haha.
08:00, Multitasking.
Før dagens calltime må jeg skrive litt. Tar en rask dusj, slenger på meg noen eye patches, sprayer på en næringsgivende mist, drar litt hårolje gjennom krøllene - og vier meg til laptopen. How to multitask.
10:30, Calltime o'clock.
Det er på tide å komme seg ut døra og til calltime for OpéraSport-showet. Maps lover meg at det tar 15 min å sykle, men jeg er tidenes tidsoptimist (dessverre), så jeg gir meg selv bittelitt ekstra å gå på. Og det trengs, for klokken er selvsagt blitt altfor mye idet jeg låser opp en sykkel, ja.
12:30, BTS.
Showets venue er Operahuset i København. I februar ble runwayen gjort inne i foajéen, mens denne gangen er det satt opp krakker langs havnepromenaden. Sola stråler og det er passelig med dramatisk vind - vi skjønner fort at det kan bli en fin åpning av sesongens moteuke.
Det er et internasjonalt Oribe-team som ruler backstage denne visningen, og jeg benytter sjansen til å spørre Miriam Johannes, norsk Oribe Educator, om hennes favorittprodukter.
– Først og fremst: Hvordan kan jeg velge bare ett! Det hender folk spør, og jeg synes det er dødsvanskelig. Mine tre hellige produkter for perfekt hår i mine krøller er likevel Oribe Priming Lotion, Styling Butter og Nourishing Oil, for finish, sier Johannes.
– Når det gjelder alle kundene mine med nordisk hår, har jeg to andre go-tos: Baume Dior for prep, næring og varmebeskyttelse, og Maximista, som får hvert enkelt hårstrå til å utvide seg i diameter. Dette gir fylde og funker fantastisk i nordisk hår!
I tillegg, trekker hun frem et av merkets signaturprodukter, nemlig Oribe Texturizing Spray.
– Min all time fav. Og med signaturduften! Det hender jeg nærmest bruker den som romspray før jeg tar imot en kunde, bare for å få den digge duften, forteller hun.
13:45, Break a leg.
Vi hopper i antrekkene våre og stiller oss i rekkefølge. Jeg har på meg en oransjerød kjole som skjørt, stylet med en sort blondetopp og en maritime-feel stripegenser. Området fylles opp av folk. Fotografene knipser noen siste backstagebilder. Let's go!
14:30, Neste stopp.
Jeg møter vennene mine utenfor showet og vi hopper i en Viggo til hotellet. Det er tid for et raskt skift og noe rask snacks - og mer rekker vi ikke før vi legger i vei mot Rolf Ekroth-visningen. Jeg går for et grønt denimsett fra Camilla Phil som jeg allerede har et ganske stort crush på, matchet med beige og brune detaljer i form av både blondebody, sandalhæler og veske.
18:00, Norsk i Danmark.
Tom Wood inviterte til åpne showroom-dører med popcorn, pizza og pils, og smykker to die for. Over gjennomsnittet mange nordmenn der, naturlig nok, så her fikk vi (krasj-)landet litt blant venner og kjente etter en lang dag.
19:30, Wine & Dine.
Det danske smykkemerket Pernille Corydon inviterte til middag. Noe av det hyggeligste med moteukene er de hyggelige middagene som bringer ulike folk og samarbeidspartnere sammen. Det er skikkelig stas å få sitte å skravle med både kjente og ukjente over telys og fancy mat. Da pleier jeg føle meg ganske heldig for at jeg lever det kaotiske karrierelivet jeg lever.
Vi var forresten på Ripotot, i Store Kongensgade 56! Og dit må jeg så absolutt tilbake.