skjønnhet

Nå skal du bruke bleieutslettkrem i ansiktet 

Dette Tik Tok-hacket gjør visst underverker for huden.

Publisert Sist oppdatert

Det dukker stadig opp nye trender på Tik Tok – mye bra, og mye som ikke er fullt så bra. Det siste innen hudpleie fra sosiale medier anses faktisk som noe bra ...  I hvert fall om vi skal tro ekspertene. 

Det høres kanskje litt rart ut, men krem som brukes på spedbarn som har bleieutslett, blir nå brukt som et hudpleie-hack! «Diaper Cream for Face» får millioner av views i sosiale medier, og hudpleieentusiaster er over seg av begeistring for kremens beroligende egenskaper – spesielt grunnet ingredienser som sink og pantenol. Noen hevder også at kremen kan brukes over natten for å få bukt med kviser. 

Men ... selv om Tik Tok melder det, så er det viktig å tenke seg godt om når det gjelder hudpleie, og ikke ta alt for god fisk. Vi har derfor undersøkt litt om det å bruke krem som er ment for bleieutslett også kan brukes i ansiktet og om det finnes noen uheldige bivirkninger.   

@shereeneidriss Derm Hack: Use a Zinc Oxide diaper rash cream on your face overnight to repair dry, cracked skin aka Face Basting! For more Winter Skincare Hacks: my newest youtube video is up now ❄️🙌 #slugging #sluggingmethod #skinbarrier #skinbarrierrepair #dryskin #dryskincare #dryskintips #dermatologist #shereeneidriss #pillowtalkderm #dridriss @ShereeneIdriss ♬ greedy sped up - Tate McRae

Vi har tatt en prat med hudlege Dr. Anne Birgitte Thomas Nordal – som er hudlege hos Hudklinikken – om bruken av bleieutslettkremer i ansiktet. 

Hva tenker du om denne trenden? 

– Det er uttallige trender på TikTok, så vis sunn skepsis er mitt råd, men denne trenden kan funke hos noen! Men, velg en egen krem til bruk i ansiktet, så du ikke blander krem brukt i bleieområdet med bakterier og så i ansiktet … Bleiekremer inneholder beroligende og antiinflammatorisk ingredienser som for eksempel sink og pantenol og kan fungere for å berolige en irritert hud i ansiktet, slik den også virker beroligende på bleieutslett. Bleieutslettkremer er ofte fete, så kan fungere som et slags lokk på huden – altså en slags slugging og vil forsegle fuktigheten i huden! Selv har jeg en favoritt, Bepanthen, som jeg nå og da bruker.. Men, salven fra samme serie unngår jeg, den blir for fet. 

Altså: Gå for krem, og ikke salve.  

Dr. Anne Birgitte Thomas Nordal behandler alle typer hudproblemer – med vekt på småkirurgi, føflekkvurderinger, laser, akne, rosacea og alle typer utslett. Du kan følge henne på instagram @skindoctornordal

Hva må man huske på før man bruker denne typen krem i ansiktet?

– Vær forsiktig ved tendens til hudormer og akne. Og unngå dersom du vet du er allergisk mot for eksempel sink eller lanolin. Denne typen krem fungerer best ved tørr hudtype. Et lurt tips er å teste et område på underarmen før bruk. 

Anbefaler du å bruke det hver kveld, eller er det mer gunstig å bruke det som en engangsbehandling for irritert hud?

– Jeg anbefaler å bruke det nå og da, på kveldstid og ved tørr og irritert hud! 

Finnes det andre hudpleieprodukter som kan brukes istedenfor bleieutslettkremer?

– Ja, det finnes egne kremer med beroligende egenskaper for ansiktet, et eksempel er såkalte cika-kremer som er kjent for sin beroligende effekt. Når det er sagt kan også noen av disse kremene brukes ved bleieutslett også.

Hudpleieekspert og grunnlegger av nettsiden Helt Krem, har også blitt stor fan av den nye «trenden».

– Sinksalve har fått en fornyet aktualitet for meg denne sommeren faktisk. Formlene til de salvene er ofte fete og jeg fikk med meg at flere på tik tok brukte det til å slugge (istedenfor vaselin). Jeg testa og likte det. Har også brukt sinksalve, fordi jeg ikke hadde annet, til insektsbitt og utslett og det funker også veldig bra. Rett og slett en salve som kommer til å bli med i toalettmappa uansett hvor jeg skal fremover, fordi det er en multitasker.

Cathrine Stabel står bak Helt Krem. 

Les også: Hvor ofte bør du egentlig vaske håret? 

Powered by Labrador CMS