Superdigge quesedillas
Vet du ikke hva du skal lage til middag i helgen? Prøv Emilie Nerengs quesedillas med bønner.
Oppskrift quesedillas: ELLE går mot en grønnere 2020, og på nett og i magasinet finner du flere gode vegetariske oppskrifter.
ELLEs livsstilcoach Emilie Nereng, deler oppskriften på sine quesedillas fylt med bønner som er proppfulle av proteiner og kostfiber. Både mettende, sunt og superdigg!
Oppskrift på quesedillas med bønner
Til 2 personer
Ingredienser
4 fullkornstortillalefser
1 avokado (+ limesaft, salt og pepper)
2-4 never revet ost
1 pakke kidneybønner
Ca 1 dl vann
1 tomat
1 stor løk
1 fedd hvitløk
1 1/2 ss tacokrydder (evt. mer)
Litt limesaft
Til servering:
Salat
Rømme eller kesam
Tomatsalsa (hakket tomat, rødløk og lime)
Slik gjør du det:
Lag bønnefyllet:
finhakk hvitløk, hakk løk i båter og tomat i biter, ha i en stekepanne sammen med en boks avrente bønner, ca. 1 dl vann og tacokrydder.
Stek på middels varme i ca. 10 minutter. Skrap stekepannen underveis og juster med vann om det blir tørt.
Lag avokadomos: Mos avokado med gaffel, smak til med limesaft, salt og pepper.
Lag tomatsalsa: Hakk en tomat og en halv rødløk og skvis over litt limesaft.
Smør halvparten av avokadomosen på en tortillalefse, ha over halvparten av bønnefyllet og litt revet ost, og legg en tortillalefse på toppen.
Gjenta med de to siste lefsene og resten av fyllet.
Stek i en tørr panne på middels høy varme i cirka 2 minutter, til det ryker litt.
Snutips: hold en fjøl over pannen - snu - så kan du enkelt la den gli over fra fjølen og steke på den andre siden.
Server med kesam, salsa og salat, og kos deg!
https://www.instagram.com/p/B7B8x4XJmr9/
Nyt!