Annonse
Bringebærostekake - Et sunnere alternativ
Denne sunne og gode ostekaken, er perfekt i det nye året.
Annonse
Det blir mye god mat og haugevis av deilige søtsaker i jula. Men hva med å prøve ut noen litt sunnere, plantebaserte alternativer i år? Denne friske ostekaken er en perfekt liten snack både til hverdags og fest.
Kaken er helt fri for hvitt sukker, gluten og tilsetningsstoffer.
Bringebærostekake
12 porsjoner. Forberedelser: 15 minutter. Totalt: 1,5 timer.Dette trenger du:
Bunn
2 dl macadamia eller cashewnøtter 2 dl havregryn 8 tørkede fikener eller friske dadler uten steiner 2 ss agavesirup eller honning 1/2 ts saltBringebærkrem
4 dl tinte bringebær 4 dl bløtlagte cashewnøtter 5 dadlerSlik gjør du:
Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til en fast deig. Dekk formen med bakepapir (om den ikke er laget av silikon). Klem ut deigen jevnt i bunnen av formen. Ha alle ingrediensene til bringebærkremen i en blender, og kjør til en silkemyk og jevn krem. Fordel kremen i bunnen, og pynt kaken etter eget ønske, for eksempel med friske, fryste eller frysetørkede bringebær. Sett kaken i fryseren til den har stivnet.
Oppskriften er hentet fra Kakeboka av Tiril Refsum fra Gyldendal Norsk Forlag.