mote

Kongen av OL

Snoop Dogg på Chateau de Versailles på OLs dag 8.

Snoop Dogg har tatt Paris med storm under OL, og vi elsker det.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan ble rapperen Snoop Dogg OLs kjæledegge? Under de olympiske sommerleker 2024 i Paris har den amerikanske artisten tatt motehovedstaden med storm med sin feelgood-energi, sittende dansing på tribunene og ikke minst et knippe spektakulære antrekk. 

Det hjelper så klart at Snoop fra før av er en høyt elsket artist, sprer god energi hvor enn han går og er en uttalt sportsfantast. Men nå er han blitt Team USA sin nye uoffisielle cheerleader. Han er overalt under sommerlekene, og når han ikke intervjuer sportsutøvere eller kjendiser for den amerikanske kanalen NBC, sitter han på tribuene og heier fram de mange utøverne fra hjemlandet.

Det begynte med at Snoop, hvis egentlige navn er Calvin Cordozar Broadus Jr, var en av flere som fikk det ærefulle oppdraget å bære den olympiske fakkelen et stykke på vei til OL-byen. Under åpningsseremonien var han tydelig rørt over oppdraget og sa at han «ikke kunne tro at de lot ham gjøre det». I tillegg er han hyret inn av NBC som deres mest profilerte OL-korrespondent og kommentator under lekene, med et eget TV-studio i Musée de l'Homme. Det er delte meninger om stuntet er en god idé: Kritikerne mener han er en «sell-out» og bare skal håve inn i cash i en karriere som er på hell, og at en 52 år gammel rapper kanskje ikke er det som skal til for å nå en yngre målgruppe. Men majoriteten ser ut til å ha trykket Snoop Dogg til sitt bryst der han danser omkring på tribunene, heier på alt og alle og virker å være genuint opptatt av sport og alle utøverne han møter. 

I tillegg har hip hop-artisten en forfriskende tilnærming til det å være sportskommentator. Han har tatt en dukkert med svømmeren Michael Phelps, hengt med tennisikonet Billie Jean King ved banene og tatt bussen til Lille sammen med det amerikanske basketlaget. Under badmintonkampen mellom USA og Kina valgte han å kommentere slik: «As you see, it don’t stop ’til the casket drop. They rocking and rolling. Back and forth. Give me that. No, I need that. Nope, over here. No, over there. What about over there? Nope.» Så gøy! 

Snoop vant i hvert fall våre motehjerter da han møtte opp på  dressurkonkurransen i Versailles i fullt rideantrekk , og  spankulerte rundt sammen med sin mangeårige venninne Martha Stewart – i matchende antrekk – og matet hestene med gulrøtter. 

For oss er Snoop Dogg under sommer-OL 2024 vårt nye spirit animal.

Sjekk ut kjendisene som er på plass under OL.

Powered by Labrador CMS