skjønnhet

Skjønnhet møter kreativitet: Et eksklusivt intervju med Jill Kortleve og Raoul Alejandre

H&M Beauty bringer sammen to superstjerner. 

Publisert

Når mote og skjønnhet smelter sammen, kan det fort bli magi ... I denne samtalen mellom den nederlandske supermodellen Jill Kortleve og den anerkjente makeup-artisten Raoul Alejandre, får vi et innblikk i to kreative sinn som sammen skaper uforglemmelige uttrykk for H&M Beauty. 

Med sin karakteristiske stil og unike syn på skjønnhet, har Kortleve raskt blitt en av moteverdenens mest ettertraktede ansikter, mens makeup artist for H&M Beauty, Alejandre, er kjent for sitt dristige og kunstneriske tilnærming til sminke. Sammen deler de sine tanker om hva skjønnhet betyr for dem, inspirasjonen bak deres samarbeid, og hvordan de ser på fremtiden for skjønnhetstrender i en stadig skiftende verden.

Hvordan har det kreative forholdet deres utviklet seg gjennom årene? 

Raoúl: – Åh, det har utviklet seg på en så vakker måte! Vi utfordrer alltid hverandre på forskjellige måter. Når det kommer til våre skjønnhetsrutiner, stil, bøkene vi leser, og til og med hvordan vi innreder hjemmene våre. Jeg elsker å ha en venn som verdsetter mitt synspunkt, og omvendt.

Jill: – Mine og Raoul sine synspunkter på mange ting i livet er så like, men også så forskjellige på måter som gjør at vi lærer av hverandre. Det er en av de vakreste aspektene ved vennskapet vårt; det stagnerer aldri.

Eksperimenterer dere med sminke på fritiden, og gjør dere det sammen? 

Raoúl: – Jeg liker ikke å tenke på sminke hele tiden, og det gir meg muligheten til å komme tilbake med et friskt perspektiv. Sminke er et medium jeg er kjent for, men det er ikke alt som driver mitt synspunkt. Vi pleier ikke å eksperimentere med sminke sammen, men vi er besatt av hudpleie og snakker ofte om det. Jeg tror det vi alltid er på jakt etter, og alltid sender hverandre tips om, er leppebalsam og foundation.

Jill: – Jeg har gjort noen sminkeeksperimenter tidligere, men det fungerte aldri helt for meg. Jeg er ikke så flink til å sminke meg, og personlig mener jeg at for mye sminke i ansiktet mitt ikke nødvendigvis ser bra ut (hvis det er gjort av meg). Derfor er det ekstra nyttig å ha en sminkeguru som bestevenn. Jeg spør alltid Raoul om tips og triks. Men vi eksperimenterer ikke så mye med sminke sammen. Det er jobben hans, og en stor del av min jobb også, så jeg tror vi er ganske like når det gjelder å skille mellom jobb og privatliv.

Hva er det beste med å være på sett sammen? 

Raoúl: – Vi har en veldig lik sans for humor, og jeg vet at jeg kommer til å le hysterisk på et tidspunkt i løpet av dagen. Dette gjør at jeg ikke blir for opptatt av tankene mine, og det er så fint å se hvordan andre liker å le også.

Jill: – Definitivt å være tullete sammen. Vi ler alltid så mye når vi er sammen, så jeg ser virkelig frem til å være på sett. Også var jeg veldig nysgjerrig på å se Raoul bak kameraet. Jeg har jobbet med ham tidligere, når han har vært makeup-artisten, men aldri med sminke og fotografering.

Hvilke skjønnhetstrender tror dere vi vil se denne høsten? 

Raoúl: – Jeg håper å se mer hud! Jeg elsker å omfavne flekkene og linjene vi akkumulerer gjennom livet. Jeg har lært å omfavne dette i stedet for å dekke det til. Jeg elsker frisk, strålende hud uansett sesong. Samt vakre vipper, og en uskarp lip liner.

Jill: – Vel, jeg er ikke sikker på hvilken skjønnhetstrend vi vil se i høst, men jeg håper virkelig vi fortsatt vil se blush-trenden. Jeg elsker, elsker, elsker "jeg har vært litt for lenge i solen"-blush-trenden.

Hva er ditt favorittprodukt fra H&M Beauty-linjen? 

Raoúl: – Mitt favorittprodukt må være svamper og pensler. Jeg elsker syntetiske børster når det gjelder kremete produkter, og det er de jeg pleier å tiltrekkes av. Svampene varer lenge, og jeg synes det er viktig å redusere avfallet vårt.

Jill: – Jeg elsker blush-stickene, spesielt Flaming Flamingo. Den er perfekt for å skape det solkysset utseendet.

Kompakt eller flytende foundation? 

Raoúl: – Jeg liker flytende foundation i starten, da jeg kan buffe dette inn i huden for en strålende, frisk finish, og en kompakt variant for å friske opp gjennom dagen.

Jill: – Flytende foundation! De flytende foundationene jeg har brukt er ofte ikke så tunge som kompakt foundation, og det føles mer som et hudlag, i stedet for å tette igjen porene mine.

Concealer eller foundation? 

Raoúl: – Jeg foretrekker concealer. Den er lett å reise med, og den har litt mer dekkevne, så du kan virkelig bygge opp på områder der du føler du kanskje trenger det.

Jill: – For meg er det concealer, jeg bruker nesten aldri foundation fordi det ofte føles for tungt på huden. Så jeg bruker bare concealer over hele ansiktet. Kanskje ikke den riktige måten å gjøre det på, men det fungerer for meg... 

Foretrekker du å bruke fingrene, svamp eller pensel for å påføre foundation?

Raoúl: – Det avhenger virkelig av hudtonen og hvordan huden har blitt preppet. Mesteparten av tiden bruker jeg så lang tid som mulig på å forberede huden med hudpleie, og jeg liker å bruke fingrene for å varme opp produktene før jeg presser dem inn i huden, så de blir usynlige.

Jill: – For foundation eller concealer vil jeg si svampen, så den virkelig smelter inn i huden min.

Hva er ditt beste tips for å finne en perfekt foundation-match? 

Raoúl: – Jeg vet folk sier at du bør stryke fargen på nakken eller kinnet, men jeg foretrekker å matche décolleté og armer. Jeg og Jill har medium–dype hudtoner, og kroppene våre er alltid ganske solbrune.

Jill: – Definitivt ikke spørre en person i butikken, hver gang jeg har gjort det, har jeg gått ut med en helt annen nyanse. Jeg vil si ta deg tid og prøv så mange som mulig. Og ikke glem å matche den med kroppens nyanse, ofte er ansiktet litt lysere.

Hva er din favoritt-look å lage på Jill? 

Raoúl: – Jeg elsker å lage naturlige looks på Jill! Hun er så vakker, og jeg elsker å se henne med et friskt utseende med litt varme på øyelokkene.

Hva inspirerte den kreative/dristigere (blekede bryn osv.) looken du laget for Jill? 

Raoúl: – Jeg har alltid ønsket å bleke Jill sine bryn! Og i stedet for å gå for en virkelig dristig, mørk look, ønsket jeg å gjøre noe glitrende og pent for å matche et så dristig bryn.

Hvordan får sminken hans deg til å føle deg, Jill? 

Jill: – Raoul kjenner ansiktet mitt så godt, så jeg føler alltid at han vet nøyaktig hvordan han skal få meg til å se best ut. Hans sminke får meg til å føle meg feminin og sterk. 

Hva er det beste med å jobbe med en venn? Hjelper det i den kreative prosessen? 

Raoúl: – Det beste med å jobbe med en venn er at det er tillit og en dyp forbindelse mellom oss. Dette hjelper med å gjøre arbeid som føles unikt og gjennomtenkt. Jeg kjenner mine venners ansikter så godt, og jeg vet hvordan jeg kan fremheve deres naturlige trekk, samtidig som jeg skaper det uventede uten å ta bort fra deres skjønnhet.

Jill: – For meg er det beste med å jobbe med en venn at jeg umiddelbart føler en nærhet og fortrolighet på settet. Vi jobber med nye team nesten hver gang vi er på settet, og for å skape et vakkert bilde er det veldig viktig for meg å føle meg komfortabel. Normalt tar jeg meg tid i begynnelsen av hver fotografering for å bli kjent med teamet for å skape en nærhet, men siden Raoul og jeg allerede er veldig nære i våre private liv, er det umiddelbart en komfortabel følelse på settet.

Les også: Årets beste mascaraer for volum. 

Les mer om skjønnhet her. 

Powered by Labrador CMS