SKREMMENDE GOD GRESSKARSUPPE

Foto: Getty Images.

Hva passer vel bedre til Halloween enn en deilig og varmende gresskarsuppe?

Publisert Sist oppdatert

Du trenger:

800 g gresskarkjøtt (ferdig renset for skall og frø)

2 mellomstore søtpoteter

1 liten løk

1 ss revet frisk ingefær

2-3 fedd hvitløk

1/2 - 1 rød chili

1 sitrongress

1 liter mild kyllingkraft/buljong eller grønnsaksbuljong

2 dl kokosmelk

nøytral olje

salt og kvernet pepper

1 lime

Til servering:

frisk koriander og godt brød

Skjær gresskarkjøttet i terninger. Skrell og skjær søtpotetene i små biter. Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak). Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt resten. Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge. Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring. Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt. Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper. Kilde: NRK

Slik gjør du:

Powered by Labrador CMS