Slik lager du hummus: Kikerter er proppfulle av næringsstoffer og proteiner som er godt for kroppen din. Så i stedet for å knaske usunn snacks når magen har lyst på noe, kan du fiske frem denne kikerthummusen. Del opp litt grønnsaker og dypp i vei – helt nydelig!
Denne hummusvarianten er perfekt å ha stående i kjøleskapet. Smør den på en skive før du løper ut døra, eller server den til eggene på søndagsbrunsjen. Blandingen er også perfekt å ha som et mellommåltid eller en sunn snack.
Slik lager du hummus av kikerter
Du trenger:
2 søte paprika
1 purreløk
2 bokser kokte kikerter
1 boks soltørkede tomater i olje Olivenolje
1 vårløk
Salt og pepper
Slik gjør du det:
Stek paprikaen og purreløken i en stekepanne med litt olje.
Ha de stekte grønnsakene i en blender sammen med kikerter, soltørkede tomater og en ekstra stor dæsj olivenolje.
Miks sammen i en blender og smak til med pepper og litt salt.
Ha miksen i en bolle, dryss over litt vårløk, litt ekstra pepper og salt – og voilà!
En proteinrik snack som smaker fantastisk. Holder i opp til en uke i kjøleskapet i en lufttett beholder.