skjønnhet

Slik pleier du huden etter sommeren

Huden trenger litt ekstra TLC (tender loving care) etter en lang sommer – her er våre topp 5 tips akkurat nå.  

Publisert Sist oppdatert

Spiller ikke huden helt på lag akkurat nå? Du er ikke alene. 

Sol, varme, temperaturvekslinger og kostholdsendringer er alle faktorer som kan bidra til at huden kommer litt ut av balanse. Men frykt ikke ... med noen få grep og gode hverdagsrutiner, er du (og huden) tilbake på null komma niks. 

Her er noen enkle huskeregler for å få huden på rett kjøl igjen etter en lang sommer. 

Les også: 5 produkter vi alltid har med oss på sommerferie. 

Rens 

Rens av huden – og gjerne dobbelrens – er alfa og omega for fin hud. Ved å rense huden morgen og kveld (kveld er aller viktigs) med en tilpasset cleanser fjerner du smuss, talg, forurensning, solkrem og ikke minst sminke. 

Gjennom sommeren er mange (oss selv inkludert) muligens litt sløvere når det gjelder de ulike hudpleiestegene, men nå er det på tide å komme inn igjen i de gode rutinene, og rensing av huden er første bud. 

Her er våre favoritt-oljerenser. 

Eksfoliering

Selv om det kanskje virker motstridende å skulle eksfoliere huden etter at den har fått gjennomgå i sola gjennom sommeren, er det faktisk viktig å gjøre nettopp det. Det er viktig å fjerne døde hudceller for å gjøre «plass» til nye, og dermed må en kjemisk eller mekanisk peeling til. 

Pass derimot på at du ikke eksfolierer rett etter soling eller når huden er skadet – vent heller noen ekstra dager.

Et eksfolierende produkt kan legges til rutinen – gjerne kveldsrutinen – enten som rens, toner, serum eller maske. 

Glycolic Acid 7% Exfoliating Toner fra The Ordinary, kr 91 (annonse). 

Fukt, fukt og mer fukt

Selv om du har vært flink med bruk av SPF og opprettholding av hudpleierutinen, er det nesten uunngåelig å sitte igjen uten noe form for «skade» etter sommeren. Sol og varme fører til dehydrering, så produkter med fuktighet er alfa og omega etter ferien! 

Bruk fuktighetsgivende serum og kremer, og bruk gjerne en maske som tilfører fukt minst én gang i uka. Dette gjelder også håret – her er våre favoritt-masker akkurat nå. 

Hydra-Intensive Cooling Masque fra IS Clinical, kr 1270 (annonse). 

Leppeskrubb

Ikke glem å tilføre rikelig med fukt til leppene på lik linje som huden. Bruk gjerne en leppeskrubb for å fjerne døde hudceller først, og legg på en leppebalm hver kveld og etter behov gjennom dagen. 

Hvis du er tørr på leppene, prøv å unngå å «slikke» deg rundt munnen for å fukte dem – det vil bare gjøre vondt verre.

Buttermask for lips fra Kiehl's, kr 320 (annonse). 

Tid for retinol?

Det er mange som er litt engstelige for å bruke retinol gjennom sommeren. Hvis du er en av dem, så kanskje tiden er inne nå? Høsten er en fin tid å starte med retinol, da man ikke er like eksponert for sola.

Men husk: Tilvenning er uansett viktig da dette er en meget aktiv ingrediens. Hvis du er godt vant med retinol, er det ingenting i veien for å bruke det gjennom sommermånedene så lenge du bruker rikelig med høy solfaktor.

Les også: Alt du trenger å vite om retinol. 

Resurfacing Retinol Serum fra CeraVe, kr 188 (annonse). 

Les også: Hvor lenge er det ok å være ute i sola? 

Powered by Labrador CMS