mote

Slik styler du blonder utover høsten

Blonder i en rekke former og fasonger er en av høstens nøkkeltrender.

Fordi blondetrenden funker utrolig godt til høstlig layering – og ikke bare mot bar hud.

Publisert Sist oppdatert

Hei, høst! Det kan bety både det ene og det andre, men i moteverdenen er det en anelse hellig. Internasjonale moteuker går av stabelen i en slags dominoeffekt. Selveste - og etterlengtede - "The September Issue" pumpes ut fra de store magasinene. Høstmoten er en biggie. Uansett hvor deilig det er å loffe rundt i flipflops med stråveska slengt over skulderen. Alt til sin tid! 

Og nå er det endelig på tide å leke seg med kreativ, lagvis styling, dramatiske silhuetter og mørke fargetoner – og alt annet høstmoten måtte tillate. Et superaktuelt eksempel er blondene.

Les også: Hvordan finne den riktige høstparfymen for din personlighet.

Dagene hvor vi assosierer hvite blonder med det søte, romantiske, landlige – og mørke blonder med det gotiske, sexy eller rocka er forbi. Denne høsten slår nemlig allemannseiet inn. Blondene som var så fine i sommervarmen skal nå brukes over jeans, stikke opp fra en strikket genser, og fylle den v-formede utringningen til en skreddersydd blazer langt oppover halsen. Oui.

Vi lar oss lett inspirere.

Blomster over bukser

Det er mye mulig at årets julebord-look blir en blondekjole over bukser. Just sayin'. Skal vi tro både runwayshowene for denne sesongen og gatemoten, er det trolig en sikker vinner,

Fra Rotate sitt runwayshow under CPHFW i vinter.
Baum und Pferdgarten viste både blondekjoler og blondeskjørt som glitret under showet deres i København i februar.

Blondekjole fra H&M som passer perfekt til å bruke over bukser, kr 499 (annonselenke).

Blondeskjørtet er stadig å se i motebildet om dagen. Her fra CPHFW.

Satengskjørt med blondekant fra Arket, kr 790 (annonselenke).

Blonder som tights

I kjølevannet av balletcore-epoken som er på vei til å blekne, sitter vi igjen med nye strømpebuksevaner. Er du ikke av typen som rokker en knallrød strømpebukse i høst eller til partysesongens festligheter, kan du prøve deg på en noe mer dempet blondeversjon. Så classy og feminint - men likevel gir det en dose edge til antrekket.

Chloé sin AW24-kolleksjon viste hvordan blondekledde ben blir en lekker kontrast.

Blondetights fra H&M, kr 399 (annonselenke).

Lag-på-lag blonder

Layering er uansett høstens nøkkelord. I år legger vi mer enn gjerne blonder på blonder. Ekstra feminint og ekstra sexy? Ja, takk.

Remain viste sett av lag-på-lag-blonder på catwalken i København i februar.
Chloé viste en aldeles dreamy look bestående av en kombinasjon av blondetopp, blondeshorts og blondeskjørt, matchet med skyhøye boots.

Blondebluse fra & Other Stories, kr 1690 (annonselenke).

Et dobbelt lag kjoler er ikke feil denne høsten. Her fra London Fashion Week, som akkurat gikk av stabelen i den britiske hovedstaden.

Transparent body i sorte blonder fra H&M, kr 179 (annonselenke).

Blondebuksene

En blondebukse gir så avgjort hele antrekket det lille ekstra. I tillegg, kan de enkelt styles både opp og ned med alt fra en comfy strikk til en avslappet college genser – eller et par sexy sandalhæler og en glitrende overdel.

Danske Munthe viste en rekke blonder på catwalken for årets høstkolleksjon.

Blondebukser fra Envii, kr 849 hos Zalando.

Den transparente blondekjolen

Kjoler i flortynne og transparente stoffer, som enten viser fram en delikat BH eller bare bryster, har vært relevant i motebildet en god stund nå. Og det med god grunn – hvor gøy er det ikke å leke seg litt med noe så delikat og så feminint - men som samtidig virkelig er et aldri så lite statement?

Glitrende, transparent blondekjole hos Baum und Pferdgarten i København i februar.

Les også: Jakkene "alle" vil ha nå.

Powered by Labrador CMS