Knasende sommerruller med futt
En klassiker som alltid smaker godt!
Sommerruller, eller ferske vårruller som mange kaller dem, blir man aldri lei. Og man kan variere rullene i det uendelige – fyll på med det du har liggende av gode grønnsaker.
Knasende sommerruller med futt
Gir 2–3 porsjoner.
Tid: 45 minutter.
Du trenger:
10 rispapir
frisk koriander
srirachasaus
RASKE SYLTEDE GULRØTTER
3 gulrøtter i fine staver
170 ml riseddik / hvitvinseddik 2 1⁄2 dl vann 4–5 ss sukker
1⁄2 ss salt
1 lime, saften av
SPRØ TOFU
250 g fast tofu (ikke silketofu)
1 dl maisstivelse
1 ts salt
solsikkeolje
PEANØTTSAUS
6 ss peanøttsmør
valgfri type 2 ss soyasaus / tamari
1–2 ss lønnesirup
1⁄2 lime, saften av
1⁄2 ss sriracha 6–8 ss vann
TIPS: Prøv gjerne en variant hvor du panerer tofuen med brødsmuler for ekstra knas. Knallgodt!
GRØNNSAKER
en neve rødkål
1 mango
1⁄2 agurk, uten kjerne
en neve grønn salat eller spinat
ANDRE FORSLAG
spirer
avokado
risnudler
reddiker
Slik gjør du:
Start med gulrøttene. (Hvis du vil lage en enda raskere versjon, kan du droppe sylting og bruke dem rå.)
For at det skal bli plass til så mange smaker som mulig i rullene, er det fint om gulrøttene er i tynne staver og 8–10 cm lange, gjør det så nøye som du har tid til.
Bland alle ingrediensene til de syltede gulrøttene sammen i en beholder og sett den til side.
Press ut vannet av tofuen.
Kutt så tofuen i like lange biter som gulrøttene, men ca. 1 cm brede.
Legg dem tett utover et skjærebrett, strø så salt over bitene.
Dryss maisstivelsen over, gjerne med en finmasket sil for jevn fordeling.
Peanøttsausen:
Rør sammen alle ingrediensene til du har en jevn og fin saus.
Tilsett vann for å tynne ut til du har en tykk, men så vidt rennende konsistens.
Smak gjerne til med mer sriracha, det skal bli riktig godt med en sterk saus.
Mengden som er oppgitt her, gir en mild, barnevennlig saus.
Det er stor forskjell på tykkelsen på peanøttsmør, så derfor er det ingen hovedregel angående hvor mye væske du trenger!
Kutt så opp ønskede grønnsaker, gjerne i ca. 10 cm lengde og ganske tynne.
Dekk bunnen av en stekepanne med slippbelegg med stekeolje, og varm den til det freser når du legger i en bit tofu.
Stek så alle bitene gylne, totalt tar det 5–7 minutter. La bitene renne av i et minutt på et bakepapir før servering.