kultur

Sommertid med ELLE: Celine Aagaard

Daglig leder, kreativ leder, og grunnlegger av det norske klesmerket ENVELOPE1976 - samt moteprofil og eksredaktør - Celine Aagaard forteller om hvordan sommeren ser ut.

- Paris er fint for å jobbe, men ferie er ved havet…

Publisert Sist oppdatert

Hei, sommer! Måtte du bli varm, vare leeenge og oppfylle alle våre drømmer. Det er ekstra lett å kjenne seg inspirert når været er fint og huden er solkysset – så vi benytter sjansen til å spørre ut et knippe favorittprofiler om all things summer.

Designer, Envelope1976-grunnlegger og moteprofil Celine Aagaard om hvordan både jobbe og kose seg i sommer, hvordan få mest ut av Oslo, podcasttips og om å la seg styre av været.

Les også: Sommertid med Anniken Jørgensen, Metteson og Frida Hollund

- Hva slags planer har du for sommeren? 

- Sommer for meg er en salig blanding av jobb og ferie - nøye planlagt etter værmeldingen. Alt som kan gjøres ute, gjør jeg ute. Jeg står tidlig opp for ikke gå glipp av en god morgen, går tur med hund, tar morgenbad og aller helst en yogaøkt før jeg sjekker hva vi har solgt siste døgn i nettbutikken. Sommeren startet med et par dager hos min mor og far i nord-Spania, deretter har det vært pendling til og fra hytta i Nevlunghavn med familien. 

- Som daglig leder og gründer i en liten bedrift kan jeg aldri ta helt ferie, og faktisk så får jeg ikke hvilepuls av å være uvitende om hva som foregår heller! Så flere av de faste møtene har vært opprettholdt i sommer, og så har jeg heller begynt å planlegge juleferien... Da går jeg for noe mer zen, haha. 

- Men først er det Oslo Runway, som innebærer alt fra rigg og logistikk til castinger, styling, fittings, show og innsalg på agendaen.

- Hvilke 3 ting er det et must å gjøre i Oslo i sommer?

- Oppleve kontrasten i byen på sykkel er mitt beste tips! Der Gamle Oslo møter nye, der natur møter arkitektur og kultur. 

- Jeg mener man skal gjøre det man har lyst til og ikke det man føler man må bare for at man kan sjekke av en severdighet. Personlig foretrekker jeg å kjenne på pulsen til byen jeg er født i, og observere og oppdage nye sider av Oslo, om det er på en sliten kafé, eller om det er på klippene på Huk.

- Skal man først gå for noen turistattraksjoner, velger jeg noe så tradisjonelt som å si Munch, Operaen og Vigelandsparken. Jeg er oppvokst i nærheten, og parken har alltid fascinert meg. Etter en tur over broen der inne, og gjennom parken, ta bussen ut til Bygdøy. 

- Hvor er Oslos hyggeligste uteservering?

- Svaret her er egentlig ute i naturen. Jeg har faktisk ikke funnet den perfekte uteserveringen, eller rukket teste en eneste én i sommer, men liker meg på Løkka, og der det ferdes folk - samtidig som er jeg svak for de små perlene med utsikt mot havet. 

- Hva gjør du på en regntung sommerdag?

- Jeg hekler, leker og går tur med hunden og så hender det vi kjører quiz - som jeg stort sett taper. 

- Jeg er veldig værsyk, og prøver planlegge alle gjøremål etter værmeldingen - og ettersom jeg må jobbe litt gjennom hele sommeren, planlegger jeg dette ekstra godt. Er det regn, reiser jeg enten inn til Oslo, eller jobber fra hytta. 

- Det har også blitt noen lunchmøter og glass på Holzweiler Platz og Palate i Oslobukta etter noen timers jobbing i vår ENVELOPE1976 Concept Store!

- Hvilke favorittplagg pakker du i kofferten i sommer?

- En stor bukse, lang heklejakke, shorts, Sleepers, bikini og noen kjoler så funker både til strandbruk og fest.

- Hvilken bok eller pod kan du tipse om til ferien? 

- Podcasten Drivkraft. Vegard er en fantastisk programleder, og har hatt så mange spennende gjester -  har selv blitt inspirert av alt fra Audun Mykja til Jørn Hoel, samt billedhogger Wiederberg. Jeg var så heldig å få være gjest der selv før sommeren!

- Hva er dine 3 beautyfavoritter for sommeren?

- Saltvann, Schrammek Blemish Balm og solkrem - pluss Caia sin mist.

- Storbyferie eller strandliv?

- Paris er fint for å jobbe, men ferie er ved havet… Det finnes jo også kule storbyer med strand - men foretrekker generelt sett ikke storbyferier. 

- Generelt: alt som har beliggenhet ved havet er 10 av 10.

- Airbnb-villa eller resort? 

- Ja takk begge deler. Eller kjøre et resort med villaer - det er jo drømmen...

- Vin eller cocktails? 

- Vin, uten tvil. 

- Ferskvann eller saltvann? 

- Saltvann.

- Saftis eller kremis? 

- Saftis. Men - jeg er svak for en kule sjokoladeis. Gjerne med mørke sjokoladebiter i.

- Jordbær eller moreller? 

- Moreller…

Les også: Denne høsttrenden går vi for allerede nå

Powered by Labrador CMS