horoskop

Stillhet som spirituell praksis – en invitasjon til å bare være

Ukens spirituELLE handler om å finne stillhet i «kaoset». 

Publisert Sist oppdatert

ELLEs faste spirituELLE-spaltist, Kari Opsal, er tidligere profesjonell snowboardkjører og arkitekt, og jobber i dag som klarsynt. Gjennom å holde kurs og veilede intuitivt hjelper hun mennesker med å forstå seg selv bedre, og til å utvikle sine egne spirituelle evner. 

Kjære leser,

Har du en indre stemme som hele tiden sier at du burde gjøre, produsere, og krysse av det neste punktet på to-do-listen? Føles det nærmest som du gjør noe galt hvis du fortsatt har oppgaver hengende over deg, selv om det eneste du har lyst til er å hvile og å bare være? Resultatet blir at du "hviler" – uten å egentlig hvile, med dårlig samvittighet. 

Les også: Trenger du å gi slipp på noe? Denne seremonien kan hjelpe deg.

Du er ikke alene! Men vent litt. Er det virkelig sånn vi vil leve? Hva er det vi egentlig holder på med? 

Denne uka slår jeg et slag for stillheten. Ikke den typen stillhet som må fylles med noe du tenker at du burde gjøre – men heller en type stillhet der du får tid til å bare være. Vær i øyeblikket, i total stillhet – og bare pust. Se om du innimellom denne uka kan droppe absolutt alle tanker som handler om at du burde gjøre noe. Et par minutter hver dag er nok i begynnelsen. 

Til og med de tingene vi vet er bra for oss kan bli til noe som henger over oss og skaper negativt stress. Har du for eksempel en tanke om at du burde meditere mer i hverdagen, men sliter med å få gjort det? Hvis du gir slipp på at meditasjon burde gjennomføres på en spesiell måte, vil du se at meditasjon kan skje i de små, ordinære øyeblikkene gjennom dagen. Tilstedeværelse er nøkkelen.

I stillheten får vi kontakt med noe dypere i oss selv. Når vi roer helt ned og slipper tankene om alt vi må gjøre, kan vi oppdage en dypere følelse av hvem vi er, og hva som virkelig betyr noe for oss. Når vi våger å møte oss selv uten distraksjoner, oppdager vi ikke bare hvem vi er, men også hvor vi er på vei.

Stillheten gir oss rom til å manifestere med klarhet, skape med intensjon, og finne balanse mellom det vi ønsker og det som allerede er. Kanskje er det akkurat her, i dette stille rommet, at vi finner det vi har lett etter – en følelse av dyp ro, av at vi er nok, akkurat som vi er. 

Hva om alt du trenger for å nære ditt indre, finnes i stillheten?

Ukas orakelkort: Øyet

Energier: intuisjon, klarsyn, visdom.

Å motta Øyet er et tegn på å fortsette å utvikle din intuisjon og dine klarsynte evner. Ditt tredje øye er i ferd med å bli aktivert og åpnes opp i enda større grad. Hva ser du, som det fysiske øyet ikke kan oppfatte? Stol på dine intuitive innsikter. Finn stillheten, praktiser meditasjon og øv på å kommunisere med guidene og hjelperne dine på den andre siden. De lytter oppmerksomt. 

Alt du trenger å gjøre er å stille et spørsmål, be om det du ønsker deg, og lytt etter svar. Svarene kan komme til deg som direkte beskjeder, eller som subtile tegn gjennom dagen. Utforsk og lek med din kontakt med det ikke-fysiske. Husk at selv med hendene foran øynene, kan du se klart. 

Her kan du kjøpe Orakelkortene «Sjelens speil». 

Les flere horoskop-saker her. 

Powered by Labrador CMS