horoskop

Trenger du å gi slipp på noe? Denne seremonien kan hjelpe deg

En oppskrift fra Kari Opsal på hvordan du kan få mer balanse i livet, og gi slipp på noe som ikke lenger tjener deg. 

Publisert

ELLEs faste spirituELLE-spaltist, Kari Opsal, er tidligere profesjonell snowboardkjører og arkitekt, og jobber i dag som klarsynt. Gjennom å holde kurs og veilede intuitivt hjelper hun mennesker med å forstå seg selv bedre, og til å utvikle sine egne spirituelle evner. 

Kjære leser,

Er det ikke interessant hvordan naturens sykluser ofte reflekterer våre egne indre reiser? Vi er tross alt natur selv, og jeg liker å tenke på hvordan vi helt ubevisst ofte tilpasser oss disse rytmene. Men når vi blir mer bevisste på dette samspillet, kan vi virkelig dra nytte av naturens energier. Ved å fokusere og reflektere rundt temaene disse tidspunktene representerer, kan vi finne en dypere forbindelse med oss selv.

Søndag 22. september markerte vi høstjevndøgn, en av de to dagene i året hvor dag og natt er i perfekt balanse. Tenk på det – en dag dedikert til å finne harmoni! I går gjorde jeg et lite rituale for å gi slipp på det som ikke lenger tjener meg og for å invitere mer balanse inn i livet. Jeg satt ved et bål under stjernene, men du kan like gjerne gjøre det inne med stearinlys, myke puter og en kopp varm te. Husk, selv om høstjevndøgn var på søndag, er energien fortsatt til stede – så du kan gjøre dette når det passer deg.

En liten seremoni for balanse og å gi slipp

Forberedelse: Finn et koselig sted der du kan slappe av – gjerne med puter, pledd og rolig musikk. Ta med et stearinlys, papir, en penn og noe ildfast (som en skål eller peis) - du skal nemlig symbolsk brenne bort det gamle. 

Jordingsøvelse: Sett deg ned, kjenn bakken under deg, og forestill deg at røtter vokser fra føttene dine ned i jorden. Lukk øynene, og la temaet balanse fylle tankene dine. Reflekter over livet ditt og hva balanse betyr for deg personlig.

Skriv ned tankene dine: Ta frem penn og papir, og noter svarene på disse spørsmålene:

  • Hva i livet mitt føles ute av balanse akkurat nå?

  • Hva kan jeg gjøre for å skape mer balanse i meg selv og i hverdagen?

  • Hvordan kan jeg finne balansen mellom å gi og å ta imot?

  • Hvor kan jeg gi litt mer av meg selv, og hvor kan jeg tillate meg selv å ta imot støtte?

På en annen lapp, skriv ned det du er klar til å gi slipp på – gamle vaner, tanker eller mønstre som ikke lenger tjener deg. Dette skal du snart brenne! Spør deg selv:

  • Hva holder jeg fast ved som hindrer meg i å vokse?

  • Hva kan jeg gi slipp på for å skape plass til nye, magiske muligheter?

Gi slipp med kjærlighet: Når du føler deg klar, brenn lappen (på en trygg måte!). Se for deg at de gamle energiene forsvinner med røyken, og at du skaper plass til mer lys, kjærlighet og nye muligheter i livet ditt. Kjenn på lettelsen og friheten ved å gi slipp.

Avslutning: Når du er ferdig, ta deg et øyeblikk til å takke naturen, universet, eller hva enn du føler deg forbundet med, for støtten. Sitt i stillhet en stund, ta noen dype pust, og gjør deg klar for å la denne høsten bringe deg alt det vakre du fortjener!

Ukas orakelkort: Avlingen

Energi: energiutveksling, pleie, høsting

Avlingen er en påminnelse om at den gode energien du legger ned i noe, alltid vil komme tilbake til deg. Du vil snart høste avlingen av din intensjon, innsats og fokus. Kanskje handler dette om en indre prosess du vier tid og fokus til, som snart vil lede til en transformasjon som endrer ditt syn på noe. Det kan også handle om et fysisk arbeid du legger ned i et prosjekt. 

Selv om du snart vil høste fruktene av innsatsen din, husk at selve reisen ofte er viktigere enn destinasjonen. Hvordan kan du sette pris på prosessen i situasjonen du er i nå? Det vil alltid være noe å jobbe - eller vokse videre mot. Så husk å gi deg selv anerkjennelse for hvor langt du allerede har kommet. Gled deg over hvert minste lille skritt. All den gode energien du sender ut vil, finne veien tilbake til hjertet ditt. 

Godt høstjevndøgn!

Hilsen Kari 

Her kan du kjøpe Orakelkortene «Sjelens speil». 

Les flere horoskop-saker her. 

Powered by Labrador CMS