Stekte bananer med salt karamell og vaniljeis
Denne desserten må du bare prøve i helgen!
Stekt banan: Hva med å unne seg noe godt til dessert i helgen? Eller kanskje servere til morsdag på søndag?
Denne desserten med nøttebrune bananer og salt karamell får garantert bukt med søtsuget. Og enda bedre: Alt lages i én panne!
Stekt banan med karamell og is
Dette trenger du:
4 porsjoner
Denne desserten med nøttebrune bananer og salt karamell får garantert bukt med søtsuget. Og enda bedre: Alt lages i én panne!
80 gram smør
4 bananer, så vidt modne og delt i to på langs
0,6 dl lønnesirup
0,2 dl whiskey
0,5 dl kremfløte
Vaniljeis og grovhakka salte peanøtter til servering
Slik gjør du det
1. Smelt 60 gram smør i en stor stekepanne på medium/høy varme. Legg i bananene med snittsiden ned, og stek dem i 1–2 min på hver side til de er gylne. Ta bananene ut av panna og tørk av den.
2. Ha lønnesirupen i stekepanna på medium/høy varme, og la den putre til den karamelliserer seg (2–3 min). Ta panna bort fra varmen og rør inn 20 gram smør og 1/2 ts havsalt.
3.Tilsett whiskey og fløte og rør forsiktig (karamellen kan dele seg om du rører for hardt). Legg i bananene og varm det hele opp igjen. Server med vaniljeis og peanøtter.
Flere søte fristelser:
Glutenfrie og veganske mandelbrownies
Eple og kanelsnurrer med karamellbunn