Annonse

Sunt hår starter med hodebunnen

Alt du trenger å vite, samt alle produktene du trenger, for en balansert hodebunn gjennom høsten og vinteren.

Publisert Sist oppdatert

Sunt og vakkert hår starter med en frisk og balansert hodebunn. Å pleie hodebunnen bidrar ikke bare til å redusere tørrhet og kløe, men også til at håret ser sunnere og freshere ut. En ubalansert hodebunn kan skyldes flere faktorer som rester av stylingprodukter, hormonelle endringer eller klima. Mange opplever også stor endring i hodebunnen når temperaturen endrer seg fra varmt til kaldt – slik som overgangen fra sommer til høst og vinter. 

Hvorfor er hodebunnen tørrere om høsten og vinteren? 

Tørr hodebunn skyldes en kombinasjon av flere faktorer som påvirker hodebunnens naturlige balanse:  

Tørr inneluft

Når temperaturen synker, øker bruken av oppvarming i hjem og på arbeidsplassen. Den varme, tørre luften fra ovner og varmeapparater reduserer fuktigheten inne, noe som kan føre til at både huden og hodebunnen mister sin naturlige fuktighet. Hodebunnen blir derfor mer utsatt for tørrhet og kløe.

Kalde temperaturer utendørs

Når vi beveger oss utendørs om vinteren, kan den kalde lufta virke uttørrende på huden og hodebunnen. Kombinasjonen av kald luft ute og tørr luft inne gjør det vanskeligere for hodebunnen å holde på fuktigheten, noe som kan føre til flass og ubehag.

Varm dusj

Om vinteren er det fristende å ta lange, varme dusjer for å holde varmen. Dessverre kan varmt vann fjerne de naturlige oljene fra hodebunnen, som er avgjørende for å bevare fuktigheten. 

Bruk av hodeplagg

Bruk av varme hodeplagg som luer, er nødvendig for å holde oss varme om vinteren. Likevel kan disse plaggene også bidra til en tørrere hodebunn, da de begrenser lufttilførselen og kan føre til økt svette og irritasjon, som igjen kan påvirke balansen i hodebunnen.

Hvordan forebygge tørr hodebunn om vinteren

Scalp-serien til Björn Axén inneholder produkter spesielt utviklet for å behandle og berolige en ubalansert og irritert hodebunn. Serien passer for alle hårtyper og kan brukes som en detox-kur i tillegg til din daglige hårrutine – men både sjampoen og balsamen er milde nok til daglig bruk for deg med sensitiv hodebunn.

Ved å bruke nøye utvalgte ingredienser, skaper produktene optimale forhold for en sunn hodebunn, og passer perfekt for deg som opplever problemer med ubalansert og irritert hodebunn – eller for deg som ønsker å forebygge.

Hvem er Scalp-serien for?

For deg med tørr hodebunn

Hvis du opplever tørrhet og kløe i hodebunnen, trenger du fuktighetsgivende produkter som tilfører næring og hjelper med å gjenopprette hodebunnens fuktbalanse. Dette reduserer tørrhet og ubehag.

For deg med fet hodebunn

For dem som har problemer med fet hodebunn, er det viktig å balansere oljeproduksjonen ved å bruke produkter som kan kontrollere overflødig fett.

For deg som opplever hårtap

Midlertidig hårtap kan være knyttet til hodebunnens helse, siden en ubalansert hodebunn kan hindre hårvekst. Hvis du opplever hårtap, er det derfor viktig å stimulere hårsekkene og øke sirkulasjonen.

For deg som vil forebygge

Selv om du ikke har spesifikke problemer med hodebunnen, kan det være lurt å ta vare på den forebyggende for å opprettholde en sunn hodebunn. Bruk dyprensende produkter mellom den daglige hårrutinen for å dyprense og gi ekstra næring til hodebunnen.

Scalp-rutinen: Slik gjør du

Steg 1: Scalp Detox Scrub

Første steg i rutinen er Scalp Detox Scrub, beriket med eksfolierende AHA- og BHA-syrer som fjerner produktrester og balanserer oljeproduksjonen i hodebunnen. I serien inngår også Scalp Massage Brush, som kan brukes både i fuktig hår sammen med skrubben, eller i tørt hår.

Bruk: Påfør Scalp Detox Scrub i fuktig hår og hodebunn. Masser med sirkulære bevegelser ved hjelp av Scalp Massage Brush for best resultat. Skyll grundig. Bruk én gang i uken eller ved behov.

Steg 2: Scalp Shampoo og Scalp Conditioner

Neste steg i rutinen er dyprensende Scalp Shampoo og Scalp Conditioner, som inneholder oppfriskende peppermynteolje og økologisk tetreolje som beroliger og balanserer oljeproduksjonen i hodebunnen, samt Anti-Pollution-beskyttelse som forhindrer urenheter.

Bruk: Påfør Scalp Shampoo i fuktig hår, masser til det skummer, og skyll grundig. Gjenta om nødvendig. Påfør deretter Scalp Conditioner og skyll grundig. Husk å påføre balsam i hodebunnen.

Steg 3: Anti Hair Loss Serum 

Siste steg i rutinen er Anti Hair Loss Serum, utviklet for livsstilsrelatert hårtap. Produktet er beriket med AnaGain™, et organisk ertespireekstrakt som er klinisk bevist å styrke håret, gjenopprette hårets tetthet og skape optimale forhold for hårvekst ved å forlenge hårsyklusen og stimulere hårvekst. Serumet inneholder også Moisture Lock Complex, som bevarer fuktigheten i hodebunnen, og Vitamin E, som er rik på antioksidanter.

Bruk: Påfør Anti Hair Loss Serum på ren og fuktet hodebunn, i vått eller tørt hår. Masser med hodebunnsmassasje-børsten. Ikke skyll ut. Påfør to ganger daglig til ønsket resultat er oppnådd.

7 av 10 - opplever at hodebunnen er mindre fet og klør mindre etter å ha brukt Björn Axén Scalp-rutinen, som består av Scalp Shampoo, Scalp Conditioner og Scalp Scrub* 

8 av 10 - vil også anbefale produktene* 

*Forbrukertestet effekt på 100 deltakere etter 28 dagers bruk.

Se hele Scalp-serien her. 

Powered by Labrador CMS