kultur

Vårt danske crush har åpnet hotspot i Oslo

Det er særlig én ting som lager kø på Grünerløkka om dagen.

Vi skjønner hypen.

Publisert Sist oppdatert

Confession time: her på ELLE-kontoret er vi blitt helt opphengt i grøt. Med andre ord, passer det oss veldig godt at nok en gjeng kule dansker har åpnet nok et kult, dansk sted i Oslo - nemlig GRØD. Du har kanskje allerede fått med deg hypen?

For hypet, det er det. Endelig var det vår tur å teste Løkka-sjappa med kø rundt hjørnet i helgene.

Les også: Denne danske trenden inntar Norge nå

Lange køer som ikke skyldes seige brownies eller saftige burgere, men havregrøt? Det er ikke bare ELLE-redaksjonen som har et crush på grøt, tydeligvis. Grøt kan kanskje ikke krediteres for å være noe superspennende i seg selv - men har den gode egenskapen av å passe med veldig mye annet digg. Toppingmulighetene er det så å si bare fantasien som setter grenser for. Grøt er rett og slett måltidet som gir deg i både pose og sekk. Dette har gjengen som åpnet GRØD, nederst på Grünerløkka i Markveien 67, skjønt!

Nesten som i en sidegate i København? Close enough. Endelig sjekker vi ut GRØD, som ligger nederst på Grünerløkka.

Ekte Scandi vibes

... Slår sjelden feil. Første inntrykket av GRØD er "veldig Scandi". Interiøret er minimalistisk, men avslappet med et industrielt preg, og det er lyst tre, messing og grønne planter. Uteplassen som nærmest stikker ut i Akerselva, består av hyggelige langbord. Rett og slett perfekt for en kort eller lang grøtpause, enten det skulle være 07:30 om morran før jobb, eller 12:00 når magen skriker etter lunsj.

GRØD serverer "ekte Scandi vibes".
GRØD ligger i Markveien 67.

På menyen

Menyen er enkel, men spennende - og like clean som interiøret. Frokostmenyen - som serveres helt til klokken 17! - gir deg tre valg: havregrøt, havrevafler og smoothie bowls. I tillegg kan du kjøre på med tilvalg av topping. Enkelt å forstå.

Bestselleren på GRØD er havregrøt med epler, mandler og karamell.
Det enkle er ofte det beste.

"Er det andre ting her enn grøt og?"

Vi gjetter på at dette spørsmålet dukker opp ofte. Faktisk, skjer det også mens vi sitter her. Naturlig nok - og svaret er ja. "Andre ting" på menyen holder seg likevel ganske så tro til temaet - du finner for eksempel risotto- og linseretter under kategoriene Lunch & Dinner og Small plates. For ikke å glemme havrevaflene! Skiltet utenfor lyder: Porridge. Coffee. Juice. Risotto. Congee. Daal.

Verdt et dessertbesøk

Havre går hånd i hånd med søte retter også. Dessertmenyen på GRØD har bare tre punkter, men det er definitivt snakk om noe digg. Kan det friste med havrevaffel med vaniljeyoghurt og bær, eller havre-Snickers-vaffel med karamell og peanøtter? Ja, takk.

En siste godbit det er verdt å nevne: I helgene holder de sin egen løpeklubb, GRØD Social Runners. Her kan du melde deg på til å bli med på en runde - og grøt etterpå. Selvsagt.

Les også: Har du sjekket ut moteprofilenes Oslo-perler?

Powered by Labrador CMS