horoskop

– Det er stor sannsynlighet for at denne formørkelsen kan antenne en romantisk gjenoppblomstring

Flytt forholdsmålene dine til toppen av prioriteringslisten denne høsten, og øk temperaturen enda et hakk mens du er i gang.

Publisert Sist oppdatert

Den 2. oktober er det tid for den årlige nymånen i den partnerskapsorienterte Vekten – og i år skjer det samtidig som en annular (ringformet) solformørkelse. Ja, dette kan bli like hett og lidenskapelig som det høres ut.

Under en annular solformørkelse passerer månen foran solen uten å dekke den helt. I en kort stund vil en brennende kant omslutte månen, og skape en glødende halo-effekt. I astrologien styrer månen våre følelser, så vi kan tenke på dette som en metafor. Hvilke følelser brenner i deg som ikke lenger kan skjules? Hvis de ikke kommer ut i det fri, vil de «tyte ut» i kantene og tvinge deg til å erkjenne deres eksistens.

Når en formørkelse inntreffer i Vekten, partnerskapets tegn, retter den oppmerksomheten mot våre relasjoners tilstand. Den inviterer oss til å granske dypere spørsmål om hvordan vi tilnærmer oss forhold og forpliktelser generelt. Å bli forelsket er den enkle delen (og mer dominant til tegn som Tyren og Løven). Men hva skjer etterpå? Det er da «arbeidet» begynner.

Les også: Disse stjernetegnene passer best sammen. 

Du kan se tilbake på 14. oktober 2023, datoen for den forrige solformørkelsen i Vekten, som også var en annular solformørkelse. Temaene fra den gang kan komme igjen 2. oktober. Det blir ikke en ny Vektformørkelse før i 2033, så dette er definitivt et øyeblikk verdt å sette av i kalenderen.

Privat gir denne formørkelsen deg en mulighet til å utforske følelsesmessige skygger og komme i kontakt med sider ved deg selv som du kanskje har oversett. Slike øyeblikk kan bringe både uventede vendinger og viktige innsikter. Gjør deg klar for en følelsesmessig berg-og-dalbane.

Under disse lidenskapelige tidene kan du komme i kontakt med ønsker som kanskje ikke egner seg for familiemiddagen. Siden denne formørkelsen skjer nær den svarte månen Lilith – et punkt som er forbundet med rå erotisk lyst og kvinnelig styrke – kan ukjente sider ved psyken din dukke opp. Om ikke annet, kan disse tankene fungere som godt fantasimateriale. Å handle på dem er imidlertid ikke alltid anbefalt under en formørkelse, som kan svekke vår dømmekraft midlertidig. Hvis du kommer for nær en faretruende situasjon, ta et steg tilbake.

Enten du er i ferd med å begi deg ut på et nytt forhold eller vurderer å gi datingappene en ny sjanse, er det stor sannsynlighet for at denne formørkelsen kan antenne en romantisk gjenoppblomstring.

Vekten handler om balanse, rettferdighet og komplementære krefter som møtes. Så hvis kjærlighetslivet ditt har føltes ubalansert – kanskje den ene parten jager den andre for mye, eller følelsesmessige behov ikke blir møtt – gjør deg klar for noen øyeåpnende innsikter. Det er aldri morsomt å innrømme at dine nærmeste relasjoner har gått i stå (dette gjelder også vennskap!), men denne oppvåkningen kan hindre dem fra å skli helt ut.

For deg som er singel og på leting, er dette en mulighet til å revurdere din overordnede datingstrategi. Hvis du har prioritert overfladiske tiltrekninger fremfor følelsesmessig dybde, kan det være årsaken til rekken av useriøse personer du stadig må blokkere. Men det er heller ikke nødvendig å gå til motsatt ytterpunkt og nedtone kjemi; fysisk tiltrekning er viktig. Men her får du sjansen til å inkludere andre kriterier som solide verdier, en omsorgsfull personlighet og god arbeidsmoral – på lik linje med «fantastisk sex» på listen over nødvendigheter.

Selv om Vekten er kjent for sin uttalte romantiske energi, byr denne formørkelsen på mer enn bare vin og roser. Tenk gjennom hva romantikk betyr for deg. Må det innebære en storslagen gest som i «Bridgerton», eller kan du også finne magi i daglig støtte og omtanke?

Hvis forholdet ditt har mistet noe av gnisten, kan det være på tide å redefinere romantikk på en måte som føles ekte, ikke bare som noe oppstilt. Vekten er dessuten skjønnhetens tegn, så bruk estetikken til å skape en atmosfære for nærhet. Pynt hjemmet for å oppmuntre til intimitet og hengivenhet. Tenk myk musikk, dimmet lys og myke puter. Eller kanskje planlegger du en romantisk ferie med fokus på felles opplevelser fremfor Instagram-øyeblikk` Fokuser på det som føles like romantisk som det ser ut.

Kanskje den største overraskelsen av alle er denne: Den raskeste måten å få gnisten tilbake på er å tenne din egen gnist. Har du vært for opptatt av å finne eller opprettholde kjærlighet at du har mistet følelsen av personlig balanse? 

Å gjenopprette roen i deg selv er det mest sexy du kan gjøre nå – spesielt 2. oktober. Meld deg på en treningstime. Ta med deg selv ut på middag og sitt i baren med en god bok. Slå av mobilen, og gå en tur i et område du synes er fint – enten det er langs en fin allé eller en tur i skogen. Når du ser skjønnheten i alt, kan det hende du også finner den i noen som er verdig din oppmerksomhet.

Saken er fra ELLE.com

Les også: Trenger du å gi slipp på noe? Denne seremonien kan hjelpe deg. 

Les flere horoskop-saker her. 

Powered by Labrador CMS